Forum Depression och ångest


Finns det någon hjälp att få??

Jag är bipolär och kan inte äta antidepressiva mediciner eftersom jag genast reagerar med att bli manisk. Tidigare har jag fått ECT som underhållsbehandling i flera år, men pga mitt otroligt dåliga minne var jag tvungen att sluta med den behandlingen. Fick sista behandlingen i februari. Nu har jag mått dåligt i ca 3 veckor. Lägger mig och somnar genast vid kl 23-23.30 någon gång. Jag tar två Propavan och 1 mg Flunitrazepam på kvällen och det hjälper mig att somna, MEN jag vaknar mellan klockan 4 och 5 på morgonen med outhärdlig ångest och kan inte somna om. Jag får ingen stesolid längre pga att de är beroendeframkallande. Det enda jag får är 1 ml Theralen/dygn och det hjälper inte ett skit!! Jag har tyvärr ett självskadebeteende också så jag har varit på väg att skära mig själv enda sedan jag började må dåligt. Jag har klarat att stå emot ända tills idag. Jag skar mig själv i armen och fick gå till vårdcentralen och sy. Det blev 8 stygn Jag har annars haft en uppåtperiod sedan februari månad och då har jag inte haft en enda tanke på att skada mig, men nu, när jag mår dåligt dras jag med dessa tankar hela tiden. Jag medicinerar med Litium och det har ju en liten depressiv effekt men är mest effektivt vid mani. Jag låg på 0,9 vid blodprovet i februari. När det togs nytt prov på mig för någon månad sedan låg jag på 0,8. Pga skakningar i händerna valde läkaren att sänka dosen litium med en tablett (har tidigare ätit 5 tabletter/dag). Vid senaste blodprovet för 1,5 vecka sedan låg jag på 0,6. Det är ju helt normalt men jag undrar ändå om inte den här sänkningen kan bidraga till att jag får en ny depression? Eller vad tror ni? Mina andra mediciner är: Akineton 2 mg, 2ggr/dag, Abilify 10 mg, Seroquel 200 mg, och så sömnmedicinen också som jag nämnde ovan. Just nu känns allting hopplöst. Jag är både bipolär och har Asperger syndrom, och livet är ett helvete. Har även självmordstankar emellanåt, utöver självskadeimpulserna. Jag orkar snart inte mer. Ändå bor jag på ett gruppboende, och får ju hjälp av personalen med extra samtal när jag mår dåligt, men det känns inte som om det hjälper mig mer än för stunden. Jag har bott här sedan siste mars så jag är rätt ny i sådan här miljö, med tillgång av personal dygnet runt. Har gjort MADRS-testet och fått 33 poäng, vilket sannolikt betyder att jag har en egentlig depression. Finns det någon hjälp att få??? Det känns verkligen hopplöst. MVH A-C

Hej. Jag har liknade problem som du , jag har fått venalfaxin som jag tar på morgonen. zyprexa tar jag på kvällen o zopiklon till natten. Mot ångest tar jag atarax. går även på samtal h os en psykolog När jag vaknar på morgon 3-5 tiden är det liksom en annan del av mig som skriker ut ångest man kryper i hop o blir som ett nystan som man inte hittar änden på. Ev kommer jag oxå få litium, men jag är rädd att man går upp i vikt När jag har mina betenden så försöker jag sätta mig vid datan o spela spel för att försöka komma på bättre tankar.


Blev berörd av ditt brev hoppas ngn kan komma med ett bra svar så du slipper må så hemskt dåligt. Ville bara säga att tråkigt du mår så dåligt o hoppas du får må bättre snart. Kram stor


Hej! Jag mår som du. Har aspergers också och depression. Har mådde dåligt 6 1/2 år nu. Mina mediciner hjälper inte. Har också fått ECT. Men det hjälpte inte mej. Jag gå på KBT. Och har sjukgymnstik. Ska börja på jobbcenter. Har boendestöd. Men jag tycker inget hjälper mej. Jag tycker också livet är ett helvete. Tänker bara på självmord. Jag tycker mitt känns tyst och konstigt. Är rädd för det. Min läkare säjer att har inte kan hjälpa mej. Jag måste kämpa själv. Allt känns hopplöst. Hoppas vi kan må bättre snart. Kram


Tjena! Jag e bipolär men knaprar ändå Cipralex, 15 mg. Sedan så har jag 100 mg Nozinan och 10 mg Nitrazepam till natten. Och så har jag zyprexa 20mg och Abilify 15mg mot humörsvängningarna plus 20 mg stesolid mot ångesten. Jag mår som en prins av den här blandningen. Men som sagt, så är det ju väldigt individuellt. Det har tagit mig 16 år att hitta rätt. Men för att komma till dig och dina symtom, så kanske det skulle vara värt att prova Abilify med Zyprexa. Fördelen med den kombinationen är att man går inte upp i vikt.


Hej Ni berättar väldigt mycket om all medicin som ni äter och er rädsla för ångesten. Det finns möjligheter att försöka tänka bortom medicinerna, och på det goda ni har som människor.


Fick inte med länken www.krisakuten.se


Jag har upplevt något OTROLIGT bra mot min ångest och vill gärna tipsa er andra om att prova detta! För knappt två veckor sedan skrev jag ett inlägg på min sida i Facebook, där jag berättade om min hemska ryggvärk (jag ska troligtvis opereras) plus att jag mår dåligt av en ny depression. Det slutade med att flera av mina vänner tipsade mig om att skaffa en spikmatta! Rätt som det är får jag ett meddelande från en helt okänd person där hon berättar att hon har två stycken spikmattor, men att hon bara behöver en av dem, så om jag ville ha den sa hon att jag kunde få den om jag betalar frakten. Givetvis sa jag ja och fick spikmattan i tisdags förra veckan. Jag började använda den direkt och trodde att den skulle hjälpa mig med min rygg (vilket jag dock inte vet om den verkligen gör det eftersom jag nyligen börjat med stark värkmedicin) MEN jag märkte när jag låg på den att den gjorde jätteont de första minuterna och det motsvarar smärtan som jag får när jag skär mig vid ångest. Så jag blir HELT ångestfri av att ligga på spikmattan. Efter ca 10 minuter på mattan sprids en värmeskänsla över hela ryggen och man blir lugn och avslappnad. Jag använder den när jag vaknar vid fyra på natten. Jag ligger på den i ca en timme och därefter tar jag bort den och lägger mig i sängen så somnar jag om och sover tills jag ställt mobilen på väckning. Att använda spikmattan mot ångest är verkligen något som jag vill rekomendera till andra. Åtminstone att prova detta. Jag tar ingen ångestdämpande medicin över huvud taget och använder mattan ett par gånger om dagen. Den är det bästa som hänt mig!!


Läste nyss härifrån att spikmatta skulle vara bra mot självskadebeteende Kolla gärna inlägget själv. Kanske något för dej o prova Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons