Forum Depression och ångest


en sista...

jobbig fråga bara ang det här med "Mineraloljor" i krämer som inte är bra enligt vissa " som vet allt här i värdlen", på familjeliv.se. Hmm kan det inte finnas hudtyper som kanske passar bättre med dessa vanliga krämer? jag fick en reaktion av olivolja igår t.ex...inget som säger att det är bra på min hy, bara för andra kanske kan ha det. Och jag fick TORRA läppar av ett naturligt läppcerat, men blev bättre sen med Niveas vanliga lypsyl. jag har användt Nivea vanlig fukkräm förr och inte märkt av något med mineralolja....så vad är det som är sååå farligt? Jag överdriver ju inte smörjandet och har inte direkt supertorr hy. Visst det lägger som en hinna...men jaha? vad händer?dör man? jag tyckte det snarare det är obehagligt om massa skit sjuker in i hyn och porerna. man tvättar ju ändp bort mineraloljan...om det nu är så jävla farligt.

Använd det du vill å tycker du att det är bra för din hy så sluta inte med det bara för att de sagt att det är farligt. Allt är väl farligt om man börjar undersöka. Ibland säger de ju att det är så farligt att äta vissa saker (kommer inte på nåt exempel) å så är det hysteri om det i media ett tag sen är det som bortblåst. Vet inte varför det är så (????)


Nivea creme, fanns när jag var liten, o tänk att jag är 50 nu. Min mamma använde det till alla hudåkommor, hopas bara att det fortfarande är i orginal, och att man inte blandat i nya kemikalier? Åtminstone kan man köpa orginalet på Matas.


De har faktiskt gjort en liten studie (doktorsavhandling) där de kolla om mineraloljor är farligt att ha i hudkrämer och de kom fram till att de inte kunde se att det är på ngt sätt skadligt. Däremot vet man att de som har arbeten där de hanterar mycket, mycket stora mängder oljor/mineraloljor kan leda till skador i kroppen. Kom inte ihåg vad som de riskerade råkade ut för. Det var en svensk doktorsavhandling (stockholm, göterborg eller ngt sådant). Alltså i små mängder är det inte alls skadligt.


ja precis! dte är ju falrigt att dricka kaffe, vin, farligt med mobiltelefonen osv. Så allt är ju inte niveas fel att allt är såå falrigt här i världen. Estetiska oljor kan vara skadliga dom med.


ja dom är ju klassiska och billiga :) kanske inte så lyxigt, men har man inte råd så


precis :) den har funnits länge, om du menar den där plåtburken för ca 20 kr? jag tror att det är orginal, bara att de ändrar design på burken då och då.


precis, har också läst de som försvarar att det inte är farligt. men man har ju hört att c vitanmin kan också vara farligt i stora mängder, så naturliga produkter kan ju inte heller vara bra om man använder stora mängder.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons