Forum Depression och ångest


Dianetik mot depression

Jag rekommenderar Dianetik mot depression. Dianetik är en vetenskap om sinnet och den innehåller en effektiv terapeutisk metod. Negativa erfarenheter från det förflutna får ditt sinne att avvika från förnuftigt tänkande och beteende. Dianetik lokaliserar dessa erfarenheter och neutraliserar den skadliga påverkan de har på dig. Definitioner: (auditering=Dianetik-terapi, vägledning) (Session=själva tidsperioden när auditering ges) Du och auditören(terapeuten) sitter på ett ställe utan distraktion. Auditören informerar dig om att du kommer att vara medveten om allt som sker (Dianetik är INTE hypnos). Auditören ber dig blunda. Auditören säkerställer att inga eventuella suggestioner kommer att påverka dig efter terapisessionen. Auditören ber dig återkalla saker i ditt förflutna (du själv väljer vilka händelser som du vill ta upp). Data från sinnet dyker upp. Den traumatiska händelsen reduceras genom att du går igenom den flera gånger. Efter att en eller flera händelser gåtts igenom flera gånger så avslutar auditören sessionen vid en bra punkt. När man uttömt sitt reaktiva sinne har man nått ett stadium som kallas CLEAR. Tillståndet Clear är värt att jobba för. All irrationalitet, allt som du ej gillar med dig själv avtar bit för bit när du går mot tillståndet Clear. Ditt liv förbättras i alla aspekter ju mer ditt reaktiva sinne faller i bitar. Dianetik tar bort det reaktiva sinnet. Den är det enda som gör det. Mvh

Oj. Visste inte att Scientologin fortfarande existerar i Sverige? Finns de i Stockholm?


Jag tycker att det är skrämmande hur du försöker pracka på människor den här idén. förstår att om man hittar något som hjälper vill man informera andra om det, men i varenda tråd?


Du glömde nog nämna hur mkt det kostar och att "terapeuten", kommer förklara för dig hur dåligt du mår och att du måste komma tillbaka och betala ännu mer pengar för att uppnå stadiet "clear". Och det är INTE lite pengar. Det är fruktansvärt mycket pengar. Att lura människor på det viset är hemskt. Visst, privata psykologer tar mycket betalt de med(dock tror jag det är ganska omöjligt att komma upp i en så stor summa pengar hos en vanlig psykolog som hos en från scientolgerna). Men deras metod baseras inte på en scienc-ficton roman.


Dianetik tar bort det reaktiva sinnet. Den är det enda som gör det. Öh? Att påstå att en metod är det enda rätta tycker iallafall jag är fel. Alla människor är individer och påverkas olika. Att gå till en läkare först o främst och få råd och stöd där om vilken terapi är den bästa för en själv är bästa metoden tycker jag. Dianetik kanske hjälpte dig? Eller jobbar du själv med det och vill saluföra metoden här? Du skriver inget om det, du har heller inte bloggat något, såg jag på din sida. Så vad du baserar dina "kunskaper" på vet vi ju inte alls. Att "sälja" ideér och metoder till deprimerade människor via webben på det här sättet får mig att må illa... urk.


Jag baserar mina kunskaper på att jag själv tillämpat metoderna.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons