Forum Depression och ångest


diagnoser?

hur vet man om man lider av ångest eller inte? eller om man inbillar sig? jag tror att jag lider av det ( bland annat) och fyllde i en lapp ang det som jag ska visa på en utredning nästa vecka. Kan man ha fler fiagnoser? men får känslan av att jag egentligen mår bra men att jag överdriver och tycker synd om mig själv känsla pga mitt otroligt låga självkänsla. Men jag mår ju inte bra, varför förnekar man till sig själv? om det är ångest jag har, eftersom jag känner igen många symptom, så har jag gått med det otroligt länge i så fall utan att ta det på allvar.... depression också förmodligen. Blir man sjuk av blyghet/låg självkänsla till slut?

självklart kan man ha flera diagnoser , se bara på mig. bipolär sjd, ocd,på, mm


Du kan ha flera diagnoser men jag skulle råda dig till att inte försöka tänka så mycket på vad du tror att du har, för då kan man inbilla sig en massa saker. Jag vet själv hur det kan vara när jag började plugga till psykolog och tyckte att alla möjliga sjukdomar och personlighetsstörningar stämde på mig, men det var ju bara min fantasi. Tankar kan kännas så skrämmande sanna trots att de verkligen inte stämmer. Att dömma av de inlägg av dig jag har läst tror jag absolut att du lider av ångestproblematik, men som sagt, försök tänka på annat tills utredningen är gjord så att du inte oroar dig i onödan. Om du får diagnos ångest ska du vara glad för det är inget ovanligt och VÄLDIGT behandlingsbart, både med terapi och medicin. Jag känner faktiskt ingen som inte har haft ångest, mer eller mindre. Ta hand om dig! Kramar D


Visst kan man bli sjukav att lida av det du nämner kan få en depression eller ångest. Men annars brukar det du nämner du lider av plus stress utlösa det hela. Man kan ha flera diagnoser. Att du tycker du ej mår tillräckligt dåligt/har skäl är väl för att du kanske ej van söka hjälp o ta emot o alla vill kunna klara sej själva. Inget konstigt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons