Forum Depression & ångest


depression pga fysisk skada/sjukdom?

Hej jag undrar om det är andra här förutom jag som är deprimerade pga något fysiskt, t.ex. en sjukdom eller skada?

Min depression beror inte enbart på skada men jag har kämpat med smärta sedan 11 års åldern så visst har det spelat in. Tror depressionen kom i hopplöshetskänslan när jag var runt 20 år, att inte bli smärtfri trots försök. Jag gav 100 % i allt med kanonresultat på bekostnad av min kropp. Till slut slog kropp som hjärna helt av och jag hamnade i en svår depression. Läkarna vill inte se ett samband men jag är rätt säker på att smärtan tog ut sin rätt till slut i kombination med prestationsångesten. Sedan finns det annat i mitt liv som också kan vara orsak till depressionen men kropp och själ hör ihop det är jag helt säker på.


låter lite som mig. Smärta kan verkligen göra en deprimerad, över huvud taget allt som inte ger med sig, utan uppehåll. :|


Deprition inom fysisk status inom att inte komma ut för att där inte finnes aktivitet inklusive att det började med att man ville gå upp fjuttiga 5kg. Där jag hade för brottom inom starten. Där jag inom djupare ras inom övervikt klassen fortfarande med att säga till kroppen att stanna i vikten. Vid senaste vikt kontrollen: "148kg Aaaah!"


Jag tror att min depression (jag har inte gjort någon utredning på att jag är deprimerad, så kanske använder ordet fel) men jag har känt mig väldigt nedstämd osv. Jag tror att det har ett samband med att jag upplever att det är "fel" på mig, jag har bla problem med magen, trötthet, smärta i mage, tår och ben, det jag upplever är jobbigt är för att jag inte vet vad det beror på. Jag vet eller förstår inte varför jag är trött, får kramper osv, vilket är frustrerande. Känner att jag inte orkar eller kan vara delaktig på samma sätt som tidigare..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons