Forum Depression och ångest


citalopram

Hej! jag har fått citalopram 20 mg mot svår panikångest. Är det någon mer som äter det och hur hjälper det er? Har ni några biverkningar?

Hej! Jag har testat de flesta antidepressiva och så även Citalopram (Cipramil). Detta med effekt och biverkningar är ju emellertid högst individuellt Jag klarade inte att äta Citalopram på grund av mycket biverkningar, främst i form av kraftigt ökad ångest, ont i magen och en mycket obehaglig känsla av att vara stressad och trött på samma gång. Jag känner dock flera som äter/ätit Citalopram utan att uppleva alltför besvärande biverkningar och som dessutom haft god hjälp av dem. Annars brukar förstahandsvalet numera vara Cipralex eller Sertralin (Zoloft). Just Cipralex brukar anses vara särskilt effektivt vid panikångest, men åter igen... detta är ju så individuellt Hoppas det löser sig för dig! Mvh


Hejsan! Jag äter citalopram mot nedstämdhet och hade biverkningar i form av ökad ångest och ökat begär av att skära mig. Men allt efter veckorna gick så är jag mindre nedstämd och har nästan inget begär av att skära. Det är ju såklart individuellt och det tar ju olika tid för alla men för mig hjälper den. Hoppas det går bra för dig


Hej! Jag har haft panikångest under många år så jag har ätit citalopram vid ett flertal tillfällen och tycker att de då funkat bra. Men efter ca 1-2 år så har ångesten blivit så svår igen att jag har fått börja med medicin igen. Men jag har bara ätit det under ca 6 månaders perioder. Har läst om dom som ätit det i flera år vilket jag kanske också borde gjort. Den enda biverkning jag märkt av är lite viktuppgång. Hoppas det ordnar sig för dig!


Efter att ätit citalopram i 8 v fick jag reda på av min läkare att man ger citalopram till gamla människor för att dom ska få matlust & viktökning. Viktökning är ju vanligt & trötthet.


Till trött på allt. Hjälpte Citalopramen mot ångesten och paniken? Det andra bryr jag mig inte om.


Åt Citalopram i ca 4 år o de hjälote jättebra mot både ångest o depression Gick inte speciellt i vikt heller men var väldigt sömnig o behövde ta en tupplur på minst 2h varje dag. Blev även väldigt lat av dem o umgicks mer sällan med folk. Men mådde ändå bra. En vän till mej blev tvärtemot mer social av dem så det är ju väldigt individuellt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons