Forum Depression & ångest


byte

Nån som vill byta hjärna med mig? Skämt åsido. Min fråga gäller: Är det lönt att byta från sertralin till zoloft. Lider så av sömnbristen. Ätit dem sedan 15 jan. Zoloft ska ju vara "same shit". Åt zoloft 2002 i ett halvår. Minns inte att jag sov så dåligt på dem. Fick dock problem med magen, så jag slutade med dem. Kanske är det så att jag ska öka dosen, min AT-läkare anser det. Detta betvivlade jag och sänkte dosen till 25 mg. Skulle jag inte gjort, för deppigheten kom tillbaka. Min största önskan just nu är att kunna sova. (+ en miljon på lotto naturligtvis)

Jag ska försöka att svara på din fråga. Jag tror inte att byte från sertralin till zoloft kommer att göra så stor skillnad. Kom du ihåg vilken dos du tog år 2002? Är det samma dos som du skall egentligen ta idag? J ag hade problem med zoloft när det gällde att somna in. Det kunde ta 1-2 timmar tills jag somnade fast jag var väldig trött. Jag åt zoloft från 50 mg upp till 300 mg i närmare två år innan jag beslutade att jag var tvungen att byta medicin för att sömnbesväret blev aldrig bättre. Det gjorde ingen skillnad vilken dos jag tog förutom då jag låg 50 mg men då hade den ingen effekt mot depressionen. Jag provade ett tag med stilnoct (insomningstablett) och då hade jag inga problem med sömnen när jag åt zoloft men tyvärr så är det ingen lösning på problemet. Mitt råd är att du kan väl prova med att höja dosen och se vad som händer om det är så att den har effekt mot din depression. Har du fått någon sömntablett utskriven typ propavan som inte är vanebildande? Jag skulle äta zoloft igen (jag åt zoloft för att på den tiden fanns inte generika dvs sertralin läkemedel) om det inte vore för biverkan att jag det tog evigheter tills jag kunde somna. Jag har annars välidgt lätt för att somna. Som sagt, prova att höja dosen och se om det hjälper. Kvarstår sömnsvårigheter så kanske du behöver tillägga ngt eller prova ett annat preparat. Det sägs att biverkningar brukar ge med sig efter ett tag men i mitt fall gjorde det inte så jag var tvungen till slut att helt enkelt bytta tillbaka till cipramil.


Jag försökte också med att ta den på kvällen istället på morgonen eftersom jag brukar bli ganska trött av antidepp men det gjorde heller ingen skillnad.


Hej, jag fick också sertralin av min läkare(det är tydligen samma som zoloft) tappade sömnen, kunde vakna 10 till 20 gånger per natt och var blöt i svett. Det var alldeles fruktansvärt, fick byta till Remeron och nu kan jag sova en hel natt utan att vakna. Hoppas det går bättre för dig annars kan du be att få byta till något annat läkemedel. Kram på dig och hoppas du får tillbaka sömnen för den är viktig. Bettan


kan du inte få propavan eller någon insomnings tablett med har det o har slutat med zoloften mår bra du ska nog parat med din läkare om sömnmedel tillfälligt tills du får ordning på sömen o även göra nåt åt antidepp vad du ska ha för medicin /kramar


har provat propavan, atarax o Zolpidem. Inget biter på mig. Har ökat till 75 mg Sertralin Hexal. Effekten har blivit att jag inte gråter, men sover urdåligt fortfarande.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons