Forum Depression & ångest


Avtrubbad av Cipralex

När ja åt Cipralex förut blev ja helst avtrubbad Men en läkare sa att man inte blir det av dom Fler än ja som bli avtrubbad?

Alltså, man reagerar ju olika. Jag åt citalopram innan. Kände mig ungefär likadan, Fast det tog bort det riktigt negativa och jag slutade gråta. Men du kanske ska byta medicin?


blev oxå avtrubbad av cipralex har zoloft nu men sexlusten har helt försvunnt


Jag känner en som blev avtrubbad av Cipralex. Jag har inte blivit det. Som sagt, vi reagerar olika. Min läkare berättade att vissa blir avtrubba av SSRI med andra inte blir det. Jag blir det av SNRI.


Kom på att ja blandat ihop namnen Ja trodde ja åt Citalopram För ja sagt min läkare ja vill börja med dem igen, men detta är ju ngt annat Detta typexempel på hur rörig min hjärna är...Kan inte ens hålla reda på såhär viktiga saker


Citalopram är lika med Cipramil. Cipralex (escitalopram) är en "renare" form av citalopram. Den innehåller bara S-formen av molekylen citalopram. Citalopram innehåller både en S-form och en R-form. (De är spegelbilder av varandra) Ja, man kan faktiskt reagera olika på cipralex och citalopram (cipramil). Och man kan bli avtrubbad av båda.


Jag har ätit citalopram men min ångest blev inte ett dugg bättre. Jag höjde dosen en massa men inget hände, jag var konstant orolig i kroppen. Men sen bytte jag rakt över till cipralex och det fungerade mycket, mycket bättre. Så visst får alla olika biverkningar, men nån skillnad på medicinerna är det nog i alla fall!


Jag tar ju Cipralex


Ja jag vet inte om jag ska kalla det avtrubbad men jag har lugnat ned mig betydligt. Förut skulle jag alltid ha något för mig annars skämdes jag. Sprang från det ena till det andra.Nu har jag ätit Cipralex i ett år och får inte ångest attacker längre. Kan även koppla av med en bok på dagarna utan dåligt samvete. En del biverkningar har jag haft t ex att inte tåla sol och värme.


Det är nog från person till person,själv har jag mått bra och blivit hjälpt av den.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons