Forum Depression & ångest


Forumtråd: Är extra ledsen och nedstämd idag

Jag är 100% sjukskriven pga depression psykiska problem socilafobi mm.Jag vill fråga er som har barn på dagis,har ni era barn på hela dag eller hur har ni det. Min man jobbar men mitt barn går inte heltid fast vi har rätt till det. Personalen vill ändra tiden för inlämninga av barnet,nu vill dem att jag lämnar kl:09 på morgonen och hämtar 14:30. Innan lämnade pappan på morgonen kl:6 och jag hämtade,fattar inget. Mår riktigt dåligt över detta,bara för att vi har rätt att ha barnet heltid på dagis. Orkar inte tjafsa med dagispersonalen om det.Dem vill inte förstå min situation helt enkelt utan tar mig för givet som alla andra omkring en. Ledsen och uppriven.

Hej! Jag har tre barn, jag är förskollärare och jag har varit sjukskriven för depression och ångest. För mig är det en självklarhet att ditt barn ska lämnas av pappan, när den möjligheten finns! Jag skulle tro att personalen resonerar "hon är ju ändå hemma", för sånt vet jag finns mycket av... Hur öppen har du varit med din sjukdom och hur tydlig med dina behov? Jag vet, inte lätt att prata med dom. Men kanske pappan kan göra det? När jag var sjukskriven på heltid under några veckor, ändrade vi barnens tider så de skulle stämma bättre med pappans, han fick också ändra sina arbetstider lite. För jag vet inte hur vi annars skulle ha gjort? Jag satt ju därhemma i soffan, mer eller mindre apatisk. Jag satt där när de åkte och jag satt där när de koom hem... Så småningom kunde jag ta mig ut en stund under dagen, men lämna/hämta barn var INTE ett alternativ! Och om du dessutom lider av social fobi är det ju HELT uteslutet att du ska utsätta dig för detta!!! Det är ju det som är vitsen med att man som sjukskriven har rätt att ha sitt barn på heltid! Hur gör ni nu? Hämtar du eller är det pappan som hämtar också? Många skulle säkert åberopa barnets långa dagar etc, men jag hävdar bestämt att med en mamma som mår dåligt har barnet det betydligt bättre på förskolan! Och då kan det bli bättre kvalitet på den tid man har tillsammans hemma sen också, för då orkar man med barnet på ett helt annat sätt ju! Jag är hemma (sjukskriven på eget bevåg sedan igår, i väntan på en läkartid på torsdag då mina besvär kommit tillbaka), och nu jobbar min man på annan ort. Det innebär att jag måste lämna och hämta och det är hur jobbigt som helst. Men alternativet är ju att ha dem hemma och hur skulle jag då kunna vila och pausa från allt, som är det jag måste nu? Fast visst finns det där dåliga samvetet ständigt närvarande... Och ångesten över att personalen kanske ska ha åsikter om det hela... Jag har inte berättat att jag är hemma nu, av den anledningen. Det är tillräckligt jobbigt ändå. Nu blev det här ett väldigt långt svar, det brukar bli så när jag kommer igång att skriva... Hoppas du känner dig lite stärkt i alla fall, och jag hoppas att din man förstår dig och din situation och att han kanske kan prata med personalen på ditt barns förskola och förklara varför ni måste ha en sådan tidig lämningstid. Massor av kramar vill jag skicka till dig! Stå på dig! Du har all rätt på din sida! Och jag hejar ivrigt på!!!


Tack snälla du för dit svar jag ska säga till pappan att prata med dem jag kan gärna lämna barnet vi 9:00 men då får pappa lämna 16:30. Jag mår så dåligt och dem gör inte saken bättre,bara för att jag orkar inte så räknas jag som en dålig mamma,äsch hon vill inte och så. Jag är så ledsen och mår skitdåligt för vi har rätt att ha barnet heltid på dagis. Vill bara fösvinna har ju med bekymmer så det räcker,dem borde verkligen inte göra så för dem känner till min situation. Känner mig pressad stressad från alla hål.Går och gräver ner mig. Kram


Tillägg,varje gång jag vill visa dem sjukintyg så säger dem nä det behövs inte men jag vet att dem tror inte på mig. Ska nog be min läkare om ett speciel intyg på hur dålig jag egentligen mår. Jobbigt som bara den och riktigt tråkigt att dem inte tar mig på allvar för jag mår inte väl.


Hej igen! Jag var inte härinne mer efter att jag skrivit svar till dig, och inte igår heller. Var så trött att jag kunde ha sovit hela dagen... Jag funderar på om läkaren kan skriva ett särskilt intyg till förskola/skola, att barnet behöver vara en viss tid... Helt individuellt alltså, efter just DIG och ERT BARNS behov!? Att du måste få vara själv, att du inte orkar träffa folk hela tiden (att du kanske rentav måste ändra tiden vissa dagar då du mår sämre...!), och att barnet behöver vara på dagis med sina kompisar och få den stimulansen som erbjuds där, därför att han helt enkelt inte skulle må lika bra av att vara hemma med dig... För du är ju sjuk! De MÅSTE förstå detta!!! Jag vet hur det är, mina kollegor är inte alls positivt inställda till att föräldrar lämnar sina barn när de själva är sjuka, men jag försöker säga till dem att vi VET JU INTE HUR DE HAR DET... Vi kan inte döma! Lycka till!!!!!


Hej, Be din läkare skriva ett intyg, det funkade för mig. Och var öppen och berätta hur du mår och vad som inte funkar för dig i vardagen. Och du ..... du är ingen dålig mamma!! Kram och lycka till


Har bett min läkare om ett intyg/utlåtande,har varit öppen från början om hur jag mår,men dem tror inte på mig. Nu har det blivit sån tjafs på dagis om just detta,jag mår inte alls väl och funderar starkt på att ta livet av mig och få slut på det hela. Tycker om mitt barn obeskrivligt och vill göra allt för honom,men jag faller ihop orkar inte mer. Tack för alla kramar,det betyder mycket för mig. A


Vad tråkigt att du mår så dåligt av att de ville ändra barnets tider på dagis :-( Men du kanske kan be pappan sköta samtalen med personalen om tiderna... så du själv slipper ta den biten nu? Be honom ringa och tala om hur du/ni själva vill ha det istället. Och vill inte personalen lyssna på honom när han ringer kan han ringa deras chef eller nån ansvarig på kommunen istället om reglerna kring sjukskrivna och rätten till barnomsorg. Om ni har rätt att ha barnet där heltid så har ni ju, det är ju inget ni ska behöva kompromissa om... Lycka till! Kram!


Jag blev inte ledsen över att jag ska lämna barnet det gör jag,undviker aldrig något även om jag inte orkar orkar,vad gör man inte för sina barn menar jag. Tog det så hårt för dem sa till mig att är man sjukskriven heltid så ska barnet följa mammas eller pappas shema.och nu plötsligt ändrar dem. Och vi har inte ens fått någon förklaring varför,äsch orkar inte bry mig mer har mått konstigt hela helgen ångest huvudvärk mm.


Dem vill inte skriva ett intyg till mig,det behövs inte säger dem.Dem tjatar bara om arbetsterapi mm. Vill inte vara sjukskriven längre dem tror inte på mig när jag säger att jag orkar eller klarar inte av det,får jag för svar DU MÅSTE!Det är bara så. Har inte fått ngn som helst hjälp inget av det som jag har blivit lovad. Behövde bara skriva lite av mig


Tillägg så fort jag nämner att jag inte orkar så nämner hon socialen och att dem kan ta barnet ifrån mig.Jag menar herregud,vad är detta. Vill avbryta hela denna skit rent ut sagt.


Va!?! Vill inte läkaren skriva ett intyg? Men ändå så sjukskriver han/hon dig? Är det läkaren som säger att dom kan koppla in socialen? GÅ TILL EN ANNAN LÄKARE!!!!! Be din man hjälpa dig om du inte orkar själv! (För jag vet, det är lätt att skriva det här, till nån annan, men en helt annan sak att geomföra det själv...) Jag tänker på dig!!!! Kram!!!


Hon skriver ut intyg till fk men inte ngt utlåtande till dagis/komunen om vad jag orkar och inte. det är psykologen som tjatar om socialen,det skär i mitt hjärta. Litar inte på ngn av dem,men är tvungen att gå till dem pga fk. Kram!


Hej gumman! Det finns hopp! Din läkare skall otvivelaktigt skriva ett intyg om att Du för att må bra och ha en chans att bli FRISK måste få den avlastning det innebär att få ha barnen på heltid på förskolan. KRÄV, du har rätt till det i egenskap av patient, ett läkarintyg från Din läkare där han/hon skriver att Du pga av Din psykiska ohälsa och för att få en rimlig chans att återhämta Dig bör få ha Dina barn heltid på förskolan, alltså den tid Din man arbetar och är utanför hemmet. Det intyget skickar Du in till Barnomsorgen på Din kommun. Ett vanligt A4 med förklaring av Din läkare räcker. Om Du är sjukskriven månadsvis får Du skicka in ett nytt varje månad. Det gör jag och det har inte varit några problem. Jag får hämta och lämna (jag är ensam med två jättesmå barn) som jag bestämt, 9.30 - 15.30. Personalen på förskolan har INGEN SOMHELST RÄTTa tt om att tjafsa och bestämma när barnen ska lämnas och hämtas. DET BESTÄMMER DU! Kärringar finns det gott om men ibland undrar jag om inte de gaddat ihop sig på förskolorna. Om inte det fungerar BYT förskola! Dina barn har rätt att ha en mamma som mår bra och DET ska inte några kärringar på en förskola bestämma. Det är Dina barn och Du i första hand. Barnen far inte illa av att byta förskola om så skulle vara fallet. Jag bytte och ångrar att jag inte gjorde det tidigare. På min förskola är de helt underbara. Jag har fått så mycket fint stöd och jag har aldrig haft och kommer aldrig heller att få problem med dem. Alla förskolor har normer och regler satta av kommunen för hur verksamheten ska bedrivas men Du ska veta att de gör som de vill i många fall och många av de sk pedagoger/mentorer som arbetar där skulle själva behöva diagnos och inte vistas på kilometers avstånd från barn och familjer! Jag blir så arg när jag läser sådant här! Jag vet precis hur förtvivlad Du är. Jag har själv varit i samma situation. Ibalnd har jag varit så dålig att jag knappt kommit innanför dörren och de har tagit hand om mina barn och klätt av dem och sagt att jag ska gå hem och vila och sköta om mig, för barnens skull. Jamen det är det det är frågan om. SÅ ska det vara! De ska i förlängningen värna om hela kittet. Sköter inte de sig går det till syvende och sist ut över barnen. Nej, stå på Dig och tala med Din läkare igen och se till att Du får intyget ring till kommunen och tala sedan med förskolechefen på Din förskola. Ibland kör det ihop sig för mig på morgonen och vi kommer senare men då ringer jag och säger det och de förstår. Jag håller tummarna för Dig min vän. Kram


Hej! Fy vad jobbigt! Om inget av detta som de andra skrivit funkar....Kanske du kan skriva ett personligt brev till dagispersonalen & förklara hur du mår, och att detta med tiderna är mkt. viktigt. Fast får du inte intyg av din läkare...prova med en annan. Ring till nån slags sjukvårdsupplysning och berätta. De borde kunna kontakta någon som hjälper dig och skriver intyg! Hoppas det löser sig! Kram susanne75

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons