Forum Depression och ångest


Ångest

Hej! Vad gör man när ångesten kramar bröstet och kryper i armar och ben? Och citalopramen inte hjälper. jag tar 30 mg om dagen. Hur stor dos tar ni som äter denna medicin?

Din medicin har jag inte en enda aning om vad det är men jag vet precis hur det känns att ha ångest. Det är en hemsk känsla. Först måste veta varför du har ångest, alltför många får ångest utan att de vet varför tex. efter de druckit alkohol. Fundera på om du verkligen har en anledning att ha ångest för något. Beror din ångest på alkohol, så är det lika bra att du glömmer ångesten direkt, för vem är inte "smart" när den dricker? Det är många som har ångest efter helger & hoppas att alla som fanns runt om kring fått minnesförlust dagen efter. Ta väl hand om dej!


Hej! Det kan inte bero på alkohol då jag inte dricker det p.g.a. mina andra mediciner. Jag har ångest för att min make dog knall och fall och nu är jag bara rädd att det ska hända mig också


Finns flera saker som spelar in.. Några frågor Är ångesten värre nu än innan medicinen? Har du ätit medicinen länge(2 månader eller längre)? Har ångesten minskat något alls? Mediciner som Citalopram kan förvärra ångest under de första veckorna, och den tillhör gruppen SSRI där flera andra mediciner ingår. Ibland funkar en sort inte, och du ätit i flera månader utan någon förbättring så kanske en ökning av dos eller byte av medicin vore något att prata med läkaren om? Sen finns det ju mer ångest-inriktade läkemedel som ingår i en grupp som kallas "bensodiazepiner". Det kan man använda temporärt/vid behov vid sidan av t ex Citalopram. Där finns det också olika sorter med olika inriktningar och styrkor. Om du har panikattacker t ex så kan en snabbverkande typ vara att föredra,medans om det är mer långvarig och ständigt närvarande ångest så kanske en lagom stark men mer långsamt verkande och betydligt mer varaktig sort är att föredra. Hoppas det inte vart för rörigt. Antagligen måste du ju gå till läkaren för att få svar och hjälp med din ångest,men det skadar inte att ha lite "kött på benen" i ett sådant samtal. Sen är det som fyra barns mamma skrev om alkohol och att försöka förstå varför ångesten kommer två väldigt viktiga punkter! :)


Jag har ätit medicinen i 3 månader och ångesten har blivit lite bättre men inte tillräckligt. Får nog gå till doktorn och prata med henne. Jag försökte litemed 40 mg men blev så dan i magen men jag kanske får försöka igen då det är outhärdligt som det är nu


Byta medicin. Det e mitt råd.


Å t den i 3 år 60mg o den fungera som rena drömmen även om jag blev sömnig men det va det klart värt. kram


du får prata med läkaren om att höja dosen eller byta medicin .

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons