Forum Depression & ångest


alkolist?

När har man spritproblem? jag anser att när det är ett tvång för att det ska fungera i vardagen,Du dyker inte upp på jobbet,det förfaller mer å mer för tiden som går.Du beter dig illa tom mot dina närmste.Vad tycker ni?

Jag tror att det är ett problem då vederbörande TROR att vardagen fungerar bättre med alkohol. Ju mer man sedan behöver dricka desto större problem.


Håller inte riktigt med där, min bror är alkoholist sedan många år å han jobbar varje dag. Hemma även i sin trädgård. Man kan vara alkoholist å ändå sköta sitt jobb. Men det är väl kanske sällsynt? Man är alkoholist då man dricker mycket alkohol/månad. Alkoholist finns det många varianter av, Periodare. Helgalkoholisten. A-lagaren (som har förlorat allt å hänger med polarna ute) Sedan har vi den tysta alkoholisten som dricker på kvällarna för att koppla av och tillslut inte kan låta bli, denna person är ofta högutbildad med bra jobb och dyra vanor. Den sissta varianten är smygaren, ter sig som alla andra i sin omgivning men smyger iväg för att ta sig alkohol då å då, dessa känner man igen på att dom äter mycket halstabletter men luktar alkohol ändå. Alkohol är svårt att förtära utan att det blir en vana och oftast så blir man en jobbigare mäniska när man är full. Bara mina tankar alltså. I *Kram*


när man blivit beroende. dricker för ofta och i för stora mängder.


Att man är alkoholist och sköter sitt jobb är mycket vanligt, det är bara det att dom märks inte, så som "gubbarna" på parkbänken gör.


Spritproblem och alkoholism är inte samma sak, spritproblem har man då man tvunget ska supa sig full var och varannan helg. Alkoholist kan man vara nykter och det är faktiskt en genbetingad sjukdom.


min lärare sa så här till mig: Även om man bara dricker en dag i veckan, MEN om man inte KAN sluta dricka den dagen så är man alkoholist.... Håller nog inte helt med dock. Många som dricker vin till maten varje dag, men inte blir berusade av det.


Håller med dig Kicki, och en alkoholist har svårt att låta bli "krapula supen", alltså ta en sup dagen efter för att inte bli så bakfull. Men jag har sett då alkoholismen hoppat över en generation, och jag hoppas att det håller i sig för min äldsta sons skull, att han inte "ärver" sin fars sjukdom. Men han e väldigt försiktig med sprit, då han sett vad den kan ställa till med.


är det o anser att det är man när man dricker för ofta o att det börjar bli så gott som varej dag o man börjar missköta sej o annat runt omkring men en som är alkoholist kan vara skötsamm o sköta jobb det finns det många som är/nykter alkoholst


När det påverkar ditt liv negativt, enkelt utryckt. När du har svårt fungera utan det. Jobbet, vänner o släkt...sysselsättningar...O det du nämner. Sedan kan man ha ett fysiskt oberoende (man tex får ej abstinens) men börjar få en vana att dricka oftare än annars men då har man "bara" alkoholproblem, inkörs porten till riktig alkoholist, är man där, får man se upp!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons