Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Webbinarium: Sicklecellsjukdom i svensk sjukvård

Den 23 februari 2022 bjöd Blodcancerförbundet och patientföreningen Kronisk Blodsjukdom - KBS in till ett webbinarium med föreläsning och frågestund om den kroniska blodsjukdomen sicklecellsjukdom i Sverige. Föreläsningen riktar sig mot vårdpersonal och vårdstudenter men även du som inte har någon medicinsk utbildning är välkommen att lyssna. 


Publicerad den: 2022-02-03


Föreläsare: Överläkare/Med dr Christian Kjellander vid Capio S:t Görans sjukhus, nationell expert på sicklecellsjukdom. 

Syftet med webbinariet är att öka kunskapen om sicklecellsjukdom i vårdsystemet. Patienter med sicklecellsjukdom söker i många fall akutsjukvård upprepade gånger på grund av bland annat smärtkriser, vilket gör att det är av yttersta vikt att vårdpersonal i akutsjukvård har kunskap om sjukdomen, dess manifestationer och akut behandling. Men det finns även behov för primärvården och andra vårdinstanser att genomgå kompetensutveckling inom sicklecellsjukdom, då patienter kan få komplikationer på alla organ.

I webbinariet tar Christian Kjellander  upp sicklecellsjukdoms epidemiologi, patofysiologi och sjukdomsmanifestationer. Han pratar även om behandling och covid i relation till sicklecellsjukdom.

Webbinariet anordnas inom ramen för projektet “Du är inte ensam..” som drivs av Blodcancerförbundet i samarbete med patientföreningen Kronisk Blodsjukdom med stöd av Allmänna Arvsfonden. Läs mer om projektet här »

Moderator: Concy Bwomono och Hanna Hellström.

tre loggor2


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.