Forum Ögon


Synen är alldeles för skarp, gör mig yr

Jag ringde vårdcentralen för en vecka sedan och berättade att jag varit yr p.g.a att min syn sen en månad tillbaka känts alldeles för skarp. Jag varierar mellan glasögon och linser och det känns nästan som om jag skulle ha båda på mig samtidigt. Eller nästan som att jag ser allt i 3D. Konturerna är väldigt skarpa.
Blev rådd att kolla synen hos optikern och efter en undersökning tyckte de att jag snarare skulle öka på styrkan istället men de kunde de ju inte, så de minskade på brytningsfelet och jag fick ett par provlinser. Provade dom idag, hade redan lite huvudvärk på morgonen men tyckte det ökades på av reduceringen på styrkan. Samma dag som jag ringde vårdcentralen fick jag en yrselattack, det snurrade och jag var tvungen att lägga mig mer. Samma sak hände på lördagen och söndagen, men även några dagar efter det igen, fast då i mildare grad.
Yrseln på fredagen kom när jag var på jobbet och var i rörelse. Dagarna efter kom de när jag även då var i rörelse och en gång efter jag ätit.
I onsdags fick jag feber och förkylning, innan det hade jag varit trött och utmattad i flera dagar innan. Dagen efter var jag på handledarutbildning på körskolan och där tyckte jag att rummet var skevt eller att det var som en yrsel där rummet var stilla och jag själv liksom flöt bakåt... Gick till vårdcentralen idag och de kom fram till att jag hade ett virus och att det får läka ut av sig självt och att yrseln förmodligen beror på det...
Jag undrar om någon annan än jag har upplevt detta fenomen med att se saker nästan i 3D och tycka att synen är alldeles för skarp med glasögon eller linser? Jag tycker mig åminnas att när jag gjorde synundersökning för över ett år sen och fick nya styrkor så tyckte jag att de var lite för starka redan då, men sen vande jag mig vid det. Ni övriga, tror ni att det bara är att jag inbillar mig att synen är skarp? Eller tror ni att det kan hänga ihop med infektionen och viruset som läkarna kom fram till att jag har?
Alla åsikter är välkomna!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons