Forum Ögon


Plötslig dålig syn

Jag har haft helt normal syn tills november -08. det började med att jag helt plötsligt en dag hade jätteont i ögonen. bara grät för att det gjorde så ont. det liksom sved i ögonen! gick så i 4 veckor tills jag gick till optikern. kunde aldrig tro att synen blivit dålig men gick dit ändå. Jo, jag hade fått sämre syn ! Inte jättedålig syn för glasögonen är nästan som fönsterglas. men jag fick sån chock så jag bara grät! DÅLIG SYN??? Har dom bara när jag kör bil för jobbar som chaufför på nätterna. då slutar det svida i ögonen fast jag får ont i huvvet för dom sitter dåligt men det är en annan sak hehe..... har dom aldrig annars och det funkar utmärkt. det värsta är bara att dom är som förstoringsglas så jag kan inte gå med dom för jag ser halva vägen utan och halva med så det ser ut som att gå i trappor så jag snubblar hela tiden.... men HUR kan man få dålig syn så fort? va ju chaufför förra sommarn med på nätterna och såg perfekt! aldrig några problem ! när jag kör så känns det som att glasögonen är för starka med så ögonen går i kors hela tiden och jag blir väldigt yr och kommer inom en snar framtid att köra av vägen. jag tycker jag ser sämre för varje dag som går. visst blir vägen stabilare när jag kör med glasögonen men jag blir ändå yr och jag ser inte så bra som jag borde. oftast måste jag ha en lastbil framför mej som jag kan följa så att jag inte kör av vägen. vad ska man göra? jag tror jag håller på att bli blind..... varför håller synen på att försämras hela tiden??

Hej Jag kan inte säga nåt om vad dina synproblem beror på, men tycker det är konstigt att optikern inte skickade dig vidare till en ögonläkare med tanke på hur problemen uppträtt och hur de ser ut. Så jag tycker att du själv ska söka omg och beskriva hur dina besvär se ut och hur de började, så at du slipper vänta flera månader.


jag har precis läst på denna hemsidan och fått en chock. jag har levt på socker senaste 4 åren så kan ha högt blodsocker som kan va orsak till mitt dåliga humör. OM jag skulle ha diabetes så finns det en ögonsjukdom man kan få! man kan få plötslig försämrad syn, det blir en blödning i näthinnan och det behandlas med lazer.... min syn har ju blivit sämre sen jag fick glasögon. det är väl inte normalt att behöva göra nya glasögon en gång i halvåret? detta måste vara nåt... jag måste ringa läkaren på måndag.


Hej Lealus, bara ögonkliniken kan reda ut dina problem. Sockret kan du kolla hos husläkaren. När man har fått sämre syn så behöver man i början byta glasögon ganska ofta, efter några år brukar synen sedan stabiliseras. Den sista tiden har jag bytt glasögon ca var 5 år. Har glasögon sedan jag var 20 och är nu 70. Hoppas du har varit i kontakt med "din" ögonklinik. De är alltid mycket tillmötesgående. De vet att synen är viktigt. Lycka till


Hej! Om du inte redan gjort det, ställ gärna din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons