Forum Ögon


Forumtråd: Keratokonus

Hej.
Har fått reda på att jag har keratokonus. Är 27 år gammal, jag vet inte hur länge jag har haft sjukdomen. Jag upptäckte det för någon månad sen genom att jag själv testade min syn hemma framför TVn. På mitt ena öga ser jag väldigt suddigt (40%), vet dock inte om det är bra eller dåligt) och jag får ganska ont i ögat efter att ha jobbat eller varit ute i solen, på det andra ögat ser jag bra men även där har det börjat utvecklas. Tydligen så kommer synen att bli sämre ju längre tiden går tills att hornhinnan har blivit hårdare och inte formas längre.

Nu går jag i väntan på linser, har aldrig haft linser eller glasögon tidigare, sedan ska jag få träffa en ögonläkare igen om ungefär 6 månader. Varför får jag ingen tid för operation på en gång? När man vet att det bara blir sämre med tiden känns det ju väldigt konstigt att jag ska behöva se hur utvecklingen blir. Jag vill inte få sämre syn och att mina ögon ska bli konformade.
Är det någon här som har erfarenhet av sjukdomen? Är det normalt att avvakta så länge innan eventuell operation? Finns det något jag kan tänka på för att det inte ska bli sämre och för att inte bli så trött i ögonen och få ont i huvudet?

Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons