Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Styrketräning motverkar diabetes typ 2

Annons

Ny forskning visar på ett samband mellan styrketräning och minskad risk för diabetes typ 2 hos män, enligt en rapport utförd av danska och amerikanska forskare som nyligen publicerades i JAMA (Journal of American Medical Association).
– Vi vet att motion är en väldigt bra förebyggande åtgärd vid diabetes typ 2 och nu får vi ännu mer stöd för våra rekommendationer. Det finns mycket att vinna för samhället om man kan visa på effekterna av att träna, säger Fredrik Löfdahl, Diabetesförbundets ordförande till Dagens Nyheter.
I den aktuella studien studerades över 32 000 män under 18 års tid, varav 2.300 utvecklade diabetes typ 2. Resultaten visar att 30 minuters träning med vikter, fem gånger i veckan, minskar risken för diabetes med 34 procent. Även mindre träning, upp till en timma i veckan, hade effekt och minskade risken med 12 procent.
Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.