Forum Mage & tarm


vart kommer allt slem ifrån?

Har fått diagnosen IBS efter att dom gjort coloskopi och inte hittat nått direkt. Nu har jag jätte problem med magen igen, slemmiga avföringar, ibland kommer det bara färgade slemklumpar. knip av och till i hela buken, mest öm kring navel och i mellan gärdet ont bak i ryggen. Var och gjorde en gastroskopi idag efter det att jag har uppstötningar till och från hela tiden (mest när jag är ute och går) jag är slemmig i halsen och den känns trång, men även den visade ingen direkt sjuka fast jag har ju inte fått svar på proverna men han trodde inte det skulle visa nått. Någon som har/haft liknande besvär som kan komma med råd. orkar inte med det här mer.

Jag har gaft IBS med diagnos i några år. Jag fick inolaxol mend et fungerade inte för mig. Symptomen kommer och går och har haft lite symptom en längre tid nu men när jag fick Concerta för ADHD som har samma symptom som biverkningar, blev det total kaos i min känsliga mage. Har just startat att ta medicinen så jag måste vänta och se hur det blir. Men det är tufft. Känslig mage/tarm är vanligt bland ADHD har jag hört från vänner, att det är ett stort problem för många pga stressen. Jag könner likadant och måste ha råd från min läkare innan jag startar någon kur eftersom det hänger ihop och eftersom medicinen för ADHD minskar stressen med tiden. Någon som har liknande erfarenheter? MVH Sanna


Har också IBS. Har börjat äta snällare mat - åt tidigare mkt fiber - ska ju vara så nyttigt - men min tarm klarade tydligen inte av det. Numera bara kokta grönsaker, kokt mosad frukt, gröt, kyckling, fisk, vitt bröd försöker att inte äta för mkt av det vita brödet... Trist men det tycks vara vad magen vill ha. Små måltider ofta. Mkt lite alkohol. Inget kaffe - dricker havremjök o kakako (utan socker) istället. Undviker socker för det mesta. Mumsar på 70% choklad... Slemmet har minskat och även diarréerna. Ska också gå in o kolla på länken ovan från"berget". Hoppas du hittar en lösning som ger dig lindring.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons