Forum Mage & tarm


Vad ska jag äta/göra för att bli helt bra??

Jag blev mycket dålig i sept 08. Jag mådde konstant jätteilla, kräktes, var jättetrött, hade svimningskänsla, yrsel och ont i övre delen av magen. Det tog 1 mån och 4 olika läkare innan de tillslut (via gastroskopi) upptäckte att jag fått flera kraftiga inflammationer både i magsäck och tolvfingertarm pga att jag åt läkemedlet Eeaze mot migrän. Sk "kemiska gastrit" orsakad av läkemedel. Jag levde på strikt diet (havregrynsgröt, äggröra, tunnbröd, banan och kokt mat) i nästan 4 månader innan det blev bättre. Åt dessutom Omeprazol, dubbel dos i 2 månader. Blev bättre och bättre och började införa lite mer varierad kost eftersom och i mars vågade jag äta nästan allt (utom alkohol, kaffe och starka kryddor). Provade vid ett par tillfällen en mild latte. I början av maj fick jag helt plötsligt ett återfall då illamåendet och värken kom tillbaka och jag är nu väldigt "sur" i magen till och från och ibland lite illamående och har värk, detta trots att jag återgått till "snäll mat". Varför är jag hela tiden så "sur" i magen och vad ska jag äta då för att få bort surheten/illamåendet? Jag vill ju inte äta Novalucol hela tiden heller, någon som har tips?

hejsan du ska ta bort socker, broccoli,blomkål,kål ,rivna morötter koka istället och lök ska du undvika och majs testa ta bort de i maten


En vän till mig som varit dålig i magen i 45 år blev bra samma morgon som han skippade all mjölmat och sockerkedjor. Testa att bara äta detta en morgon för att se vad som händer. - Smält en stor klick smör i en stekpanna och stek 2 ägg, ev lite paprika och ett halft paket bacon. Drick 2 glas vatten till. Skulle vara kul om du också märker av samma sak!!


Gastrit är en inflammation och all inflammation kan bli mycket bättre av Omega3. Helst i flytande form så man kan ta en matsked en till tre ggr per dag. Säl eller fiskolja. Hela matsmältningskanalen mår bättre av detta. Så finns det örtpreparat som hjälper matsmältningen. Mycket sur mage kan bero på för mycket salt i maten ellersockrad föda, som vetebröd eller socker på filmjölken etc. men det kan helt enkelt bara vara att man inte har tillräcklig magsyra (!!!) och kroppen svarar med en chockportion. Viktigt är också det som en granne upptäckte, han fick sluta tugga tuggummi i tid och otid. Magen tror att det kommer mat, men det gör det ju inte. Magen tar hand om mat genom att utsöndra magsyra. Ett örtpreparat som är bra är Digestin, men det finns bara hos vissa terapeuter. Ett tips till är att du känner efter om du har ryggproblem i övre ryggen. Nervkläm där kan ge symtom som för mycket magsyra. En naprapat eller hellre Kraniosakral terapeut kan hjälpa i så fall.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons