Forum Mage & tarm


Tarmcancer?

Jag har en smärta vid den vänstra sidan exakt vid naveln. Denna smärta upptäcktes när jag återvände från ett besök utomlands. Smärtan känns som om man trycker hårt på ett blåmärke. Området där det gör ont är exakt vid vänstra sidan exakt nära naveln, lite under naveln också. Storleken av området där det gör ont är ungefär 1 cm^2. Om man tar sitt finger och sätter det exakt vid den nedre vänstra sidan vid naveln så är det precis där det gör ont. Smärtan kommer och går, och jag har nu haft detta problem i lite mer än 1 år. För en månad sedan ungefär så upptäckte jag ljusrött blod på toapappret. Jag upptäckte dock inte något synligt blod i avföringen. Vid denna period så hade jag också väldigt svårt med att få ut all avföring när jag gick på toa. Vilket ledde till obekvämheter såklart. Har i övrigt en ganska så känslig mage vilket leder till diarre och förstoppning då och då, vilket också verkade vara mycket oftare vid den period då jag upptäckte blod på toapappret då och då. Har nu efter ett år intresserat mig för min smärta vid naveln och upptäck att många av de symtom som jag har haft stämmer överens med tarmcancer, men också med hemmarojjder (blödning från anus o.s.v). Problemet är nu att smärtan vid naveln kvarstår (kommer och går, upplever den kanske högst 1 minut per dag vid olika tillfällen) och blödningen verkar vara borta (dessutom tarmproblemen då jag inte alls har haft diarre eller förstoppning den senaste tiden) och jag är dessutom orolig för tarmcancer. Men jag är bara 18 år och jag har hört att det är ovanligt med tarmcancer i denna ålder. Ändå så skrämmer det mig att det finns en chans att jag skulle kunna ha tarmcancer och dö vid en sådan tidig ålder, jag kan inte sluta tänka på det. Har dessutom förlorat vikt under sommarlovet (ungeför 7-8 kilo), vilket också är ett symptom av tarmcancer, men detta beror högst troligtvis på förändrade kostvanor under sommarlovet samt att jag har motionerat lite grann. Är inte säker om smärtan är relaterad till magproblemen, men är riktigt orolig. Vad ska jag göra?!

jag tycker att du ska ringa mag och tarmspecialist ,men jag tro inte att de är cancer, för jag blöder mycket i avföringen både ljust och svart blod och jag tror att de är hemorojder som spricker på mig men är inte säker . men har inte sökt när jag ha blod i avföringen ,bara sökt när jag hade buksmärtor, läkarna säger bara att de är psykiskt fast jag har jävligt ont i magen så jag gråter ,morfintabletter hjälper för smärtan oftast.


Jag har nyss förlorat min mamma i cancer. För henne började det med cancer i ändtarm som sedan spred sig till lever och buken. Hennes symptom var ändrade avföringsvanor, hon kände att hon behövde gå på toa helatiden, samt smärta i buken. Har lärt mig att man aldrig ta för givet någontning och inte vänta så att allt skall bli bra. Hon sökte hjälp, men läkaren sade att det var hemorojder. Ring din läkare och kräv att han undersöker dig. Det är inte vanligt att få tjocktarmscancer då man är under 40 år. Mamma var 63.


Kolla upp me din läkare tycker jag. Jag vet hur de e när en läkare inte tror en. De visade sig att jag har IBS (stressmage) och de kommer på vänster sida. Jag har precis så som du beskriver det förutom att det inte blöder...men de låter som hemorojder. Om de skullel vara cancer skulle de bli trött och slö oxå tror jag. Att behöva gå på toa ofta hör oxå till IBS, de trycker på hela tiden liksom...hör gärna av dig igen så vi får veta vad de var...kram söder


söder jag är trött hela tiden kan sova dygnet runt

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons