Forum Mage & tarm


Snart desperat

Har någon uppplevt något liknande? Ska försöka skriva så kortfattat som möjligt. Till historien ska tilläggas att jag haft upprepade inflammationer i tarmfickor sedan 2010 och ätit antibiotika, jag är 50 år.
det hela började för drygt två månader sedan. Fick molvärk i ryggen som var jättejobbig och tyckte även att magen var i olag. Fick sedan ont på vänster sida i mafen. Gick till läkaren o fick penicillin för det tydde på inflammation i tarmfickorna. Levde på flytande några dagar o blev bättre i ryggen så länge jag åt penicillin, men när kuren var slut så kom molvärken tillbaka igen. 
Har både ont i rygg och mage. Känns som det har ett samband. Ibland sprängvärk långt ner i magen, ibland ont längst ut på båda sidor om magen, molvärk i rygg. Känner mig stel. 
Har röntgat tarmen och där fanns bara tarmfickorna. Har varit på gyn och kollat äggstockar (har ingen livmoder) o det var inget heller. Kollat urinblåsan och det ser bra ut. 
Går nu hos sjukgymnast, men vet inte om det ger något heller. Hon tror inte att det är diskbråck. Blindtarmen är borttagen, så det kan inte vara det heller. 
Blir galen snart om jag inte får någon hjälp med smärtan. Rygg? Mage? Vad kan det bero på.
 
 

Antibiotikakurer förstör tarmfloran och kan trigga igång laktos/gluten/sköldkörtelproblem. Även om läkarnas tester säger OK kan du fortfarande ha problem. Testa med att byta helt till laktosfri mjölk och gluternfritt ett tag så ser du själv om tarmproblemen försvinner.


Tack för tipset. Gör vad som helst för att slippa värken. Kan man få ryggsmärtor av tarmproblem? Känns som på den tiden man hade mensvärk. Fick alltid ont i ryggen då. Är det någon som haft något liknande?


jG FÖRSTÅR ATT DET ÄR JOBBIGT. OM DU LACTOLOS ELLER DUPHALAC OCH EN DULCOLAX PÅ MORGONEN DÅ. Har du provat det? är själv hård i magen alltid,men det hjälper mig.
lYCKA TILL


Efter att ha haft hård mage i flera år med besvär som liknar dina så funkar det idag. Ryggproblemen du beskriver blev nästan outhärdliga när magen inte funkade så då var enda lösningen ett lavemang. Det var som att den överfulla tarmen tryckte på ryggnerverna. 
 Nu fick jag råd och recept av läkare att ta en eller ett par påsar Movicol per dag. Magen funkar perfekt och ryggproblemen p g a magen är borta. Jag har också tarmfickor som tidvis ger mig besvär men det brukar gå över efter 3-4 dagar utan antibiotika. Läkaren sa åt mig att undvika alla små  fröer som lätt kunde bli liggandes i tarmfickorn och inflammera dem!
Hoppas du blir bättre!/Laila


Tack för alla fina tips. Jag tar redan två movicol om dagen, men kanske behöver öka till tre. Har varit på ryggröntgen idag för att kolla så det inte är något annat. Hade du Laila ont i ryggslutet med riktig molvärk? Det kanske är som du säger att nerverna trycker mot ryggen.
Hoppas på att bli bättre snart.


Prova även mjölkfri!! Laktosfri gör inte min mage bättre!


 
Susses, ang din fråga.
 
Jag hade värk bakåt ländryggen och nedåt, man kan nog kalla det molvärk, magen kändes uppblåst och jag mådde allmänt pyton. P g a tarmfickorna har jag fortfarande ont i vänster sida då och då men ryggvärken är i princip borta sen jag fick igång magen med hjälp av makrogol-preparaten.
Det finns en relativt ny medicin som heter Constella som sägs göra underverk. Jag har hämtat ut en burk (recept) men efter att ha läst om biverkningarna har jag beslutat vänta med att ta den eftersom det mesta funkar OK just nu. Kanske nån annan som testat den som kan bidra med mera information om den.
Du nämner att du bara åt flytande föda vilket min doktor tyckte var ett mycket dåligt alternativ men tydligen funkade det bra för dig.
Hoppas du hittar nåt som hjälper dig snart!/ mvh Laila
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons