Forum Mage & tarm


Smärta höger sida revben, flank och rygg!

Hej! Någon som också har dessa besvär? Jag har haft ont i högra sidan av kroppen cirka 1,5 månad nu. Det hela började med muskelryckningar vid bröstbenets mitt, ni vet sådana där ryckningar man kan få tex i ögat. Det var mycket obehagligt men det var första och enda gången. Sedan dess har jag en smärta som sitter i ett område från revbensspetsen, längs sidan ner mot höften och bak mot det hårda partiet i ländryggen. Det är en molande, riktigt enerverande värk och det brukar kännas bättre när jag ligger ner. Den är inte krampartad och kommer inte i intervaller. Jag har också känslan av att något är i vägen och det är obehagligt att sitta och böja mig ned. När jag sitter måste jag sträcka ut kroppen åt vänster för att släppa på känslan att jag klämmer ihop något. Jag är utredd gynekologiskt u a. Dock har jag hög vita i urinen vilket lett till antibiotikakurer x 2 för förmodad UVI trots avsaknad av symptom. Urinodling har senare visat att jag aldrig haft urinvägsinfektion. Har även haft febertoppar av och till. Om de har ngt samband med min värk är dock oklart. Prover inklusive lever/gallstatus u a, liksom ultraljud njurar. Ska till läkaren i veckan för att se hur man ska gå vidare. Har ett stillasittande arbete vilket är själva döden då jag har vårt att sitta ned. Smärtan genomsyrar hela mitt liv och jag har svårt att planera framtid då jag inte vet hur jag kommer att må. Jag är lycklig i mitt liv för övrigt. Är gift och har två barn, den yngsta på 8 år. Börjar känna mig uppgiven då smärtan är konstant och inte verkar vika på Voltaren.

Har man inte funderat på om det kan vara en stor gallsten som sitter och trycker? När de gjorde ultraljud på njuren, kollande dom inte gallan då samma gång? Annars, ta upp den frågeställningen tycker jag.


Glömde säga, dina blodvärden behöver inte visa något avvisande förrän de orsakar ett "stopp" i gallvägarna.


Hej och tack för svar! Tydligen så kollade man galla, lever och njurar på ultraljudet och allt var normalt. Var hos läkaren igår och nu misstänker han någon slags skada på de falska revbenen. Jag har jätteont på de hårda spetsarna som sitter nedom de revben som sitter ihop med bröstkorgen. Så nu är jag remitterad för en skelettscint för att lokalisera eventuell skada. Tillbaka på ruta ett igen alltså.


Hej Umbraz - har sedan tre veckor identiska symptom. Var hos förbryllad läkare idag. Provsvar på ingång. Lös läkarteori: variant av diskbråk med spridning av nervimpulser mot området under revbenen på höger sida. Har du fått några ytterligare besked?


Robertb: Det var en ny teori som min läkare inte varit inne på. Jag gjorde en skelettscint som bar helt normal den med. Vet inte om man kan se diskbråckskada på en sådan? Det fanns iallafall ingen skada på mitt skelett eller de falska revbenen enligt scinten. Hursomhelst så har jag nu haft semester i fyra dagar och smärtan är nu som bortblåst. Tror knappt att det är sant. Har insett att det hela måste vara muskulöst betingat och härröra från rörelseapparaten. Ska boka tid hos min sjukgymnast direkt jag kommer hem från resande fot. Jag har haft lite problem både med rygg och höft på den vänstra sidan tidigare så möjligen har denna värk som jag haft ngt samband med det. Hör gärna av dig och berätta hur det går för dig och vad proverna visar. Jag har haft den här smärtan tidigare men då endast i några dagar och jag behöver alla tips jag kan få för att försöka guida min läkare som även han ser ut som ett frågetecken och kliar sig i huvudet.


Hur går man förresten vidare om man tror det är diskbråck? Gör man en MR? Jag har gjort ultraljud och scinten men ingen MR...kan diskbråckssmärta komma och gå? Oj vad många frågor det blev nu, men det här var liksom ett helt nytt spår!


Hej Återkommer när det ev. kommer att finnas några vettiga besked.


Hej. Ja så kom läkarsamtalet. Han vidhåller sin ursprungliga teori - begynnande diskbråk som sänder ut nervsignaler till bl a området på höger sida under revbenen. Hög sannolikhet för pågående inflammation. Ipren 400 x 3. Undvik positioner som framkallar smärta i det primära området. Kan din ev. inflammation ha självläkt?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons