Forum Mage & tarm


Problem med magen

Hej jag har haft besvär med magen i exakt 4 veckor idag. Är 20 år och har aldrig haft problem med något innan.
Vecka 1: fick konstig avföring som jag trodde var blod, frossa utan feber, ont i magen, trött och sjukdomskänsla och dålig aptit. Åkte till akuten som visade bra blodprover och bra urinprov , läkaren kände även på min mage och den var mjuk och fin. Några dagar efter de gjorde vi en rektoskopi på vårdcentralen och även ett avföringsprov. Ändtarmen såg bra ut endast lite inre hemorojder, avföringsprovet som gjordes visade att det inte fanns något blod i avföringen.
Vecka 2: Det blev lite bättre men i mitten av veckan ändrade sig allt och jag fick uppsvälld mage och vaknade tidigt varje morgonen av magknip och uppsvälld mage. Avföringen började se bättre ut. Denna veckan gjordes även 5 stycken olika avföringsprover dvs 3 stycken för att se om blod fanns i avföringen och 1 för bakterieodling och 1 för inflammatoriska tarmsjukdomar. Alla dessa prover visade inget, inget blod och inget annat.
Vecka 3: Fortfarande vaknande tidig morgon av uppsvälld mage och spydde även 2 gånger denna veckan för att jag inte fick ut gaser. Aptiten börjar komma mer och mer tillbaka och jag kan äta lite mer för var dag. Sedan 4 dagar från idag jag skriver så har jag fått mindre ont och mindre uppsvälld mage har bara känt av lite yrsel.
Medicin som har provats är omeprazol som har gett liten effekt och droppar mot gaser som kan ha gett effekt för uppsvällda magen blir mindre och mindre.
Läkarna jag har varit i kontakt med och de som undersökt mig tycker vi ska avvakta lite medans jag frågat om vi inte ska göra gastroskopi exempelvis för att jag är orolig.
Vad kan detta vara?
Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons