Forum Mage & tarm


Plötslig smärta i övre delen av buken - vad kan det bero på?

Hej!

För nästan 2 månader sedan misstänkte min mor att jag hade fått (ej kronisk) magkatarr då jag hade symtom som.. starkt illamående, sura uppstötningar, diarré och en enorm smärta i övre delen av buken. Själva smärtan kunde ibland bli så stor att jag inte kunde stå på benen. Detta behandlade jag med omeprazol i 10 dagar, sedan försvann allt ett kort tag därefter. Nu har detta kommit tillbaka igen med alla symtom och jag har provat allt från motion till ändrad kost m.m. jag börjar då oroa mig för att det kanske är en permanent magkatarr eller möjligtvis magsår, gastrit eller liknande.. Hur hade ni resonerat utifrån detta och bör jag uppsöka vårdcentral, börja med omeprazolen igen osv.?

(Något väldigt märkligt med att jag skulle ha magkatarr är att smärtan beror inte på vad jag äter, den kommer oavsett vilken typ av mat jag förtär)

Hej!
Jag känner igen mig! Jag köpte Silicea på apoteket och tog det flera gånger per dag. Jag kände skillnad inom ett par timmar. Nu tar jag det varje dag för att låta magen komma i balans igen. Jag tar även Lactiplus varje dag.
Omeprazol gör att magsyran i magen blir mindre. När man tar det en längre period så stör man den naturliga magsyraproduktionen. Det är inte helt ovanligt att man får halsbränna av att ha för LITE magsyra.
Prova att lägga till matsmältningsenzymer till din kost. Tabletter finns på hälsokost. Det hjälper till att smälta maten.
Det är också viktigt att stressa ner, att ta sig tid när man äter, tugga JÄTTENOGA och njuta av maten. Äter man för fort hinner inte kroppen fatta att det är matdags och saltsyran/matsmältningsenzymerna kommer igång för sent. Tänk dig hur det är när det vattnas i munnen i väntan på god mat, så ska det kännas när kroppen är redo.
En huskur mot halsbränna är pressad citron i ett glas vatten. Syran i citronen blir basisk i magen och halsbrännan lättar :)
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons