Forum Mage & tarm


Obehag och uppkördhet i magen, hjälp

hej! Jag upplever nästan varjedag att jag är uppspänd i övre magmunnen samt bröstkorgen. det är som värst mellan kl 15.00 - tills sent på kvällen. ibland blir det värre med mat ibland inte, men det känns som att det alltid finns där. Har sedan tidigare haft förstoppning som kom och försvann, sen kom tillbaka sen försvann, och efter det har tarmarna varit tröga. Har emellanåt huvudvärk(spändhet, tryckkänsla). är dock inte stressad till vardags, dock påverkar detta min vardag och jag är ofta trött och det känns jobbigare ibland vid angsträgning. ibland kan jag känna ett hjärtslag i magen, efter det så känner jag ett lite kraftigare slag i hjärtat med. ibland bullrar det mycket ifrån tarmar, och ibland ifrån magmunnen. Har också mycket muskelryckningar/krampryckningar här och där, ben, armar, rygg samt bröst. ibland har ja ont i ryggen med. Jag har inget blod i min avföring, den ser normal ut när den väl kommer, hehe. men jag upplever också hjärtslag i rygg med, som ja skrev i mage med, och ibland känns det som att hjärtat sitter där nere i magmunnen. Vad kan detta bero på? kan ibland uppleva hjärtklappningar( höga och låga pulser)
 

Hej,
Jag har precis samma sympton som du beskriver. Har besökt läkare och allt möjligt utan att fått någon fungerande hjälp.
Har du kommit fram till någon lösning/svar på problemen?
Skulle vara skönt att få ordning på det här, så du får gärna svara om du har möjlighet. 
Mvh
Linda 


Hej,
Även jag har symptom kring mellangärdet men de känns framförallt på morgonen och när om jag vaknar på småtimmarna. Fick medicin som ska skydda matsmältningsapparaten med skum där uppe men det lindrar inte den svullna magen som jag får av diverse krånglig kost och kanske även oro etc. ÄVen utskrivet Losec preparat, men känns inte som rätt väg. Efter att jag blev ensam i höst har symptomen ökat och jag har ett elände att komma upp ur sängen och känna mig pigg och nyter, vad nu det innebär...
Det blir svårt att få bukt med i längden, när man inte vet vad som är hönan och vad som är ägget. En tanke jag ibland tänker på är att inflammationerna i kroppen, här i tarmsystemet gör en deprimerad och depressionen leder till tröstätning och problem med strikt sund mathållning (för mig reagerar magen bäst på vegetarism utan mjölk och stekt/friterat) som i sin tur leder till mer tarmkrångel ledsnad och tröstätning i en självunderhållande cirkel som nog också kan påverkas av näringsbrist på grund av reducerad funktion hos de irriterade kanske inflammerade tjocktarmen och åtminstone en gång kraftig B12 underskott som krävde sprutor för att jag skulle kunna få kroppen att börja ta upp B12 igen.  Ska nu pröva via http://oasverige.org.
anonymus overeaters som jag nyss hittade på något av forumets diskussionstrådar.
Se inte detta som ett svar, utan mera egen reflexion som kanske har värde för någon annan där ute och ett eget rop på hjälp för att kunna börja må bättre.
 


Hej!
En svullen mage kan vara ett symptom på glutenintolerans.  Gluten förstör tarmluddet
som tar upp näringen i kosten. Immunförsvaret påverkas och man kan snabbt gå ner 
i vikt. Gluten innehåller B12, men tarmarna tar väl inte upp det när luddet är förstört.
Gastroskopiundersökning kan visa  om man är allergisk mot gluten, men
visar inte på om man är intolerant (har jag fått erfara). Efter många års besvär med
svullen mage, omväxlande förstoppning och diarrér slutade jag äta bröd och rätter som
innehåller vete, råg och korn. Glutenfri havre finns att köpa. Det kan vara värt ett försök att
undvika glutenmat en längre period för att tarmluddet ska kunna återbildas.  Många kan vara
glutenintoleranta utan att veta om det!! Rätt kost och motion är vägen till god hälsa. Om magen
mår bra mår också själen bra och då behöver man inte tröstäta. Värt ett försök? Fråga doktorn!
Dock är jag försiktig med att äta alltför fet mat liksom hårdstekta rätter. Choklad är också
lite väl svårsmält. Citrusfrukter är för sura för min mage. Komjölk tål jag inte - dricker havremjölk,
eller kokosmjölk.  Att lägga om kosten är en bättre metod än att äta tabletter som ofta ger biverkningar.
Man kan få hjälp av dietist att föreslå lämplig kosthållning.
Jag får emellanåt sveda i magsäcken, mellangärdet och tjocktarmen. Omeprazol tar jag när jag
får halsbränna (högst sällan) och ibland hjälper det med bara ett halvt glas Samarin.
Har också röntgat gallan och vet att jag har 2 större stenar som antagligen påverkar
bukspottkörteln och orssakar sveda i mellangördet.
Ge inte upp! Hoppas jag bidragit med tips som kan ge lite bot och/eller lindring.
 
 
 
 
 


Bra råd "irmaha"! Lägger till att det skall vara gastroskopi med biopsi för att få flera svar! Sluta inte med gluten före gastro....
Efter det är det 100% glutenfritt, alla tål inte havre och andra sk glutenfria produkter, under lång mycket som gäller för att hinna läka skadorna i tarmväggen! B12 brukar behövas, tills man har läkt tarmen ofta som sprutor!


Jag har haft liknande symptom i snart ett år. Dov värk i magen, ibland krampkänslor såsom om jag hade ett gummiband spänt hårt runt veka livet. När man trycker så är jag öm som om jag hade ett stort blåmärke inuti magen. Ibland kan jag få kraftig sveda i magen. Tarmarna jobbar i otakt, ofta på natten. Oregelbunden avföring, hårt och löst om vartannat - ibland t.o.m. vattnig diarré. Har haft två positiva prov (av 11 prover totalt) för blod i avföringen (FHb). Smärtan flyttar runt sig och ibland så strålar den ut i ryggen. Är väldigt trött, en djup trötthet som inte går att träna eller sova bort. Har fått en rodnad i ansiktet som ibland ökar och stramar på morgonen eller vid alkoholintag. Har ibland fått högt blodtryck.
Har gjort koloskopi av tjocktarmen samt gastroskopi av magsäcken och tolvfingertarmen. Röntgat alla organ (bukspottkörtel, njurar, lever, galla, gallgång, lymfkörtlar, mjälte) samt hela tunntarmen. Har testat för inflammationssjukdomar som Crohn eller Ulcerös Kolit. Har bra blodvärde och sänka. Proverna för NET tumörer 5-HIAA och Kromogranin A var båda negativa. Har testat för intolerans mot gluten, laktor, vete, råg, m.fl. men inte funnit någonting.
Trots att de inte funnit något så har jag fortfarande ont. Funderar om de kan ha missat någonting. Har dock inte så kraftig hjärtklappning som TS skriver.


paraswede: Candida kanske kan vara något?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons