Forum Mage & tarm


Magen suger luft på natten.

Jag har haft problem med magen ca ett och ett halvt år. Jag har uppnått viss förbättring genom fodmap-dieten men det går fortfarande något upp och ner. Det vanligaste och märkligaste symptomet är att tunntarmen fylls med luft på nätterna. Ofta vid ca 1-2 tiden (ca 6 timmar efter senaste måltid) har tunntarmen (mitten av buken) blivit som en säck fylld med luft och vatten som gurglas omkring och sedan fylls tjocktarmen (sidorna av magen) eftersom av ett lager skum. Detta fortsätter i regel hela natten och går över under morgonen / förmiddagen. Det är helt omöjligt att sova under sådana omständigheter och det driver mig till vansinne.
Under dagarna är detta sällan något problem men på natten sker det i stort sett alltid i någon utsträckning till synes oberoende av vad jag äter på kvällen. Jag har gjort ett vätgastest och uteslutit bakterieöverväxt i tunntarmen. Den enda rimliga förklaringen jag kan se är att magen börjar suga i sig luft när jag sover. Är det ett vetenskapligt dokumenterat fenomen och vad kan man i så fall göra åt detta förbannade oskick. 
Tack.

Jag har samma problem. Det kan kännas bra när jag lägger mig, men jag vaknar vid fyratiden av att magen är fylld av luft, och den vill inte komma ut. Omöjligt att sova. Inte förrän jag går upp, duschar, äter och går på toaletten ett par gånger blir det bättre. Jag tror att det är psykiskt, men jag vet inte hur jag ska bli av med det. Ingen mer som har samma problem?


Mig händer det exakt detsamma.


Jag undrar vad det är för något och det blir värre och värre. Kan inte sova mer än en timme i taget. Då är magen fylld med gaser och jag rapar och rapar. Måste gå upp och dricka eller äta något för att lugna magen.


Snälla finns det ingen som har någon form av lösning på detta problem??. Jag lider av exakt samma sak och har gjort i över tre år. Man står verkligen snart inte ut längre och det har tagit över mitt liv. Såg att tråden är fyra år gammal men en del nya kommentarer. Snälla någon skriv tillbaka!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons