Forum Mage & tarm


Magbesvär av okänd orsak ... någon som känner igen detta?

Hej,
Har sedan en längre tid, gissningsvis +3 månader haft dagliga besvär med magen som tar sig uttryck enligt nedan:
I stort sett när jag vaknar, måste jag gå på toan och bajsa, sagt och gjort. 10-15min senare, trycker det på igen och jag måste gå. Detta kan upprepas 3-4 ggr inom loppet av 30min. Varje gång känns det som man är jätte nödig och akut behöver en toa fast det inte kommer någonting, precis som om något irriterar tarmen.
Så här kan det hålla på i ungefär 1 -1.5h på morgonen, tills bokstavligt talat magen är tömd.
Avföringen är oftast sammanhängande som en lång smal korv, typ kattbajs, och i lite grötaktig konsistens. Fast är det nästan aldrig, OBS ingen diarree eller smärtor i samband med toabesök!
Ett tag hade jag även en molande smärta till vänster om naveln och nedåt ljumsken till, detta försvann med antibiotikakur jag fick.
Under dagarna sedan har jag inga problem alls, tills det t.ex är dags att åka hem/ bege sig någonstans, då gör sig magen påmind igen, och nya toabesök behövs oftast med litet/ inget resultat. Kvällar under dagtid och nätter inga bekymmer alls!
Har varit på mediciska undersäkningar feces och blod, och gjort diverse test för infektioner, amöbor, parasiter etc gissningsvis har de testat av ett 10-tal möjligheter. inget prov har visat på någon infektion, blodig avföring, slem eller dylikt, allt har sett bra ut. Har även fått en antibiotikakur men besvären med att känna sig skitnödig består.
Till de udda sakerna hör att vi är 3st i familjen som upplever ungefär samma typ av problem och de har uppkommit ungefär samtidigt gissar vi. När vi var bortresta 1v så upphörde besvären om inte helt, så lindrades de avsevärt för att genast komma tillbaka när man kom hem igen. Vi provar just nu att äta mycket laktosfri kost + produkter med goda bakteriestammar t.ex A-fil, lindrar men tar inte bort grund problemet.
Äter annars en allsidig kost, hyfsat mycket fiber, undvikit kaffe och annat starkt, motionerar regelbundet och mår i övrigt tipp topp. Men magen är helt ur lag!!
Har begärt om att få göra en koloskopi/endoskopi för att utesluta t.ex skador/förändringar i tarmen.
Har tidigare haft magkatarr ett par gånger dock är detta problem längre ned i systemet och visar inte samma symtom som magkatarr jag haft.
Har googlat mycket information om diverse besvär men har svårt att hitta någon där symptomen stämmer överens.
Någon som känner igen detta och har en kvalificerad gissning vad det kan röra sig om?
Kan detta var stressrelaterat (känner mig inte stressad)?
Tacksam för svar,
En riktig skitmorgon! :-)
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons