Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Ökning av influensafallen

Annons

Under förra veckan ökade antalet nya fall av svininfluensa i Sverige. Totalt noterades 93 nya fall, jämfört med 52 under den föregående veckan. En av anledningarna till den totala ökningen tros vara den ökade smittspridningen i Västerbotten och Västernorrland. I övrigt bedömer Smittskyddsinstitutet spridningen som ganska låg i resten av landet. Men samtidigt påpekas att en ökad trend är märkbar på hela norra halvklotet, såväl i Nordamerika som Europa och Asien.

Men inga tecken finns på att viruset har förändrats och blivit mer aggressivt eller utvecklat resistens mot antivirala läkemedel. Nu är det totala antalet verifierade fall i Sverige 1 580. Av dessa har 1 127 vårdats på sjukhus, varav fem stycken i förra veckan. Inga nya, svåra fall har rapporterats i dagsläget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.