Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | HPV

Danmark inför hpv-vaccin för pojkar - Sveriges regering avvaktar

I dagarna meddelade den danska regeringen att man inför hpv-vaccinering även för pojkar, från 12 års ålder. Men i Sverige avvaktar man ännu. ”Det är en fråga vi jobbar aktivt med”, säger socialminister  Annika Strandhäll till Läkemedelsvärlden.


Publicerad den: 2018-09-07

Annons

I våras avslutades remissrundan om Folkhälsomyndighetens förslag om att även vaccinera pojkar mot humant papillomvirus, hpv. Majoriteten av remissinstanserna var positiva till förslaget, skriver Läkemedelsvärlden. Men den svenska regeringen avvaktar ännu.

– Det är en fråga vi jobbar aktivt med. Vi har nyligen fått in remissvaren och jag ser fram emot att ta frågan vidare men just nu bereder vi den i regeringskansliet, säger socialminister Annika Strandhäll, S, i ett mejlsvar till Läkemedelsvärlden.

LÄS MER: Quiz: Sex myter om HPV

Annons
Annons

Danmark inför vaccinering för pojkar

Ett land som däremot redan tagit beslut om frågan är Danmark, som nu kommer införa hpv-vaccinering för pojkar 1 juli nästa år.

– Det ska även bli intressant att se hur den danska implementeringen fungerar. Jag hoppas kunna diskutera frågan med min danska kollega sundhetsminister Ellen Trane Nørby efter valet, säger socialministern.

Annons
Annons

    Källor

  • Läkemedelsvärlden - http://www.lakemedelsvarlden.se/annu-inget-beslut-om-hpv-vaccin-for-pojkar/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.