Forum Infektion


Ska du vaccinera dig?

Jag funderar på att strunta i att vaccinera mig mot den nya influensan eftersom man omöjligt kan känna till vaccinets långsiktiga biverkningar när det släpps. Hur tänker ni andra göra och varför?

Tänker (kanske fegt) vänta några veckor när vaccineringen har börjat, på så sätt kan man se om några direkta biverkningar blir kända. Kanske behöver man inte "vänta", en arbetssökande kommer knappast först i vaccineringskön >)


Mycket lite att förlora genom att vaccinera sig... jag tänker vaccinera mig vid första bästa möjlighet... både för att jag brukar bli väldigt sjuk och utslagen när luftrören tätnar.. och för att jag inte har en normal sjukkasse-ersättning.. dessutom är jag rädd om mina små och kära runt omkring mig... både barnbarn och syskon-barn med astma..och för att jag jobbar med små multihandikappade barn...


Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga för massvaccinering mot svininfluensan på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om. Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flockimmuniteten inför en potentiell andra våg med ett förändrat farligare influensavirus finns på http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html Modellen bygger på Ann-Cathrin Engwalls vetenskapligt grundade resonemang som nu i mer detaljerad form finns med som ett appendix. Modellen emotsägs inte av smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 9 sept. "På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp." Tvärtom, men modellen och Staffan Sylvans uttalande går inte ihop med Socialstyrelsens och Smittskyddsinstitutets strategi om massvaccinering av alla. Därför kommer jag själv inte vaccinera mig i denna våg av svininfluensan.


Re ditte2 "Mycket lite att förlora genom att vaccinera sig... jag tänker vaccinera mig vid första bästa möjlighet..." Som jag och min fru Ann-Cathrin Engwall, PhD i molekylär cellbiologi visat, t ex i länk till min blogg på Netdoktor, gäller det inte generellt att man har lite att förlora på att vaccinera sig. Tvärtom har de allra flesta långsiktigt mervärde av att bli smittade i denna första milda våg av svininfluensan. en liten minoritet av högriskpersoner har däremot en betydligt större anledning att vaccinera sig nu. I ditt, ditte2:s fall verkar det däremot vara ett vettigt val - speciellt eftersom DU gör det själv :-) --------------------- Min fru hittade igår detta färska abstract från en vetenskaplig rapport 1: J Theor Biol. 2009 Aug 22. [Epub ahead of print] Links Qualitative analysis of the level of cross-protection between epidemic waves of the 1918-1919 influenza pandemic.Rios-Doria D, Chowell G. Mathematical, Computational and Modeling Sciences Center, School of Human Evolution and Social Change, Arizona State University, Tempe, AZ 85287, USA. " Furthermore, interventions aimed at mitigating the first pandemic wave may be counterproductive by increasing the chances of a second wave of infection that could potentially be more virulent than the first." Men man konkluderar alltså att åtgärder för att begränsa smittspridningen i våg 1 kan vara kontraproduktiva när det gäller effekterna som uppstår i en andra, potentiellt allvarligare, influensavåg. Det är exakt det som Ann-Cathrin har fört fram, och vilket jag själv har insett är den logiska slutsatsen av hennes kunskaper. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19703472?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel


Hej! Jag tänker absolut vaccinera mig! Man mår så vansinnigt dåligt nu ändå,tvungen att hålla upp med mediciner ett bra tag,så då tar jag vad som helst för att slippa mer elände.Tog spruta mot TBE,vi bor ju mitt i naturen.


ja, iallafall, trots Bo`s enträgna hävdande av "frun`s" insikter .. så ser jag det positiva i att bli vaccinerad. :) Sedan vill jag också framföra här vad jag skrev på Bo`s upplyftande av sin frus insikter-sida. 2009-09-28, 02:22 http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/konspirationsteorier-gor-manniskor-radda-i-onodan-1.935250 Jag säger inte att du har du har fel men teorierna är mycket lika antroposofernas tankegångar gällande vaccin överhuvudtaget. Sedan tror jag att all korrigerande medicin, allt ifrån antihistamin till signalsubstanskorrigerande medicin, kommer att ha påverkan på människan i det långa loppet. Visst. Återigen har det med bedömning och balansering av att väga det goda mot det onda. Penicillin t.ex har räddat många liv sedan det marknadsfördes. Men i dag kan vi se att resistenta bakterier blir vanligare. Men jag tror inte att någon som varit dödligt sjuk ångrar att det marknadsfördes. Inte jag som enkel dödlig människa iallafall. That`s it.


jag tänker vaccinera mig iaf för jag är i risksonen


Jag glömde skriva att jag JO-anmälde Anders Tegnell, Socialstyrelsen för uttalandet i Rapport 29 sept.


Ja, jag tvekar också lite om att vaccinera mej. Idag läste jag ju dessutom att socialstyrelsen vill ta prover på flera tusen människor för att se om de är eller har varit smittade av svininfluensan. Idiotiskt! enl. mej att lägga tid och pengar på detta. Det är väl bättre att komma igång med vaccineringen vilket ju kommer att kosta väldigt mycket pengar. sollans


Jag läser mer och mer i media att man kan få biverkningar av vaccinet,jag är inte i riskgrupp,man är rädd för vaccinet känns det som.Vet inte hur jag ska göra?Känner ni oro för vaccinet?


Hej! Jag har funderar o funderat och är inte alls säker på att jag ska vaccenera mig. Jag är endå osäker. Jag har aldrig då menae jag aldrig i hela mitt liv haft en influensa...ser mig därför inte som risk grupp. någon som vet? Har för mycket vitablodkroppar, kan det hjälpa mig? Att slippa vaccin. Jag är splittrad helt enkelt. Tar görna imot svar vad ni tycker!


Hej! Jag är också en kvinna som aldrig i mitt liv haft influensa trots att jag var med vid de stora utbrotten av asiaten o hongkonginfluensorna på 50- o 60- talet. Även min fundering är om jag kan ha ngt slags immunitet även mot svininfluensan. Vad tor ni? Jag tänker i vilket fall som helst inte vaccinera mig.


Jag vaccinerade mig idag, i Norge. Klockan 15.45. Först tänkte jag "-Hon sticker ju inte in sprutan tillräckligt långt..då kan det bli nekros jue" - kände inte sticket ens.. så jag undras om hon gjorde det ordentligt!!? :) Min systers fyra barn är vaccinerade för en vecka sedan.. inga problem. De är i åldrarna 6 tom 14.


Hej! Jag tog förra Tisdagen den första sprutan mot svininfluesan Pandemrix för dem som är i riskgrupperna som tex:astma,etc. Jag var mkt tveksam till det i början men nu är jag tacksam som tog det men sedan skall man ta den andra sprutan om ca:3 veckor.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons