Forum Infektion


Forumtråd: Konstig infektion/annat hos ung tidigare frisk man

Hej!

Jag är 24 år gammal och bor i Stockholm. Jag blev den 10e april trött och seg, kändes som att en förkylning var på gång. Jag blev sämre och symtomen var huvudvärk, trötthet, dåsighet och illamående. Jag vilade 2 veckor (från träning, men gick fortfarande till jobbet [arbetar som underläkare]).

Jag fick sedan ont i halsen och åkte till vårdcentralen där jag fick ta blodprover och halsprover. Blodproverna var bra (förutom ett TSH på 6,8 med ett normalt T4). Halsprovet visade positiva streptokocker och jag fick antibiotika (kåvepenin). Jag blev bättre efter kuren och mådde väldigt bra i två veckor, tränade, kände mig pigg och hade massor med energi. På söndagen 2 veckor efter att jag varit frisk så började exakt samma symtom dyka upp. Jag vilade 3 veckor och det blev inte bättre, sökte därför VC igen och de tog enbart halsprov, vilket var negativt för strepA.

Börjar nu bli piggare även om jag fortfarande är trött. Jag vill verkligen ha reda på vad detta är för någonting. Kan det vara en hypotyreos? TSH var alltså 6,8 men T4 normalt.. Hb var bra, b12 bra osv.. Jag har haft väldigt, väldigt mycket på jobbet senaste månaderna så funderar på om det kanske kan vara en lätt utbrändhet? Tidigare har jag aldrig varit sjuk, är vältränad, smal och äter samt sover bra.

Det känns väldigt jobbigt och vården lyssnar inte riktigt på mig, trots att jag snart är färdig läkare. Jag har nu avstått från träning i en månad, har inte ont i halsen längre, ingen feber och illamående men känner mig trött. Ska jag våga träna igen? Har det kanske med det att göra? Tidigare tränade jag varje dag, minst 60 minuter/dag.

Luddigt inlägg men är väldigt frustrerande.. Hoppas ni kan hjälpa mig. Är så himla rädd att jag aldrig kommer bli bra igen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons