Forum Infektion


Forumtråd: Hjälp mig, jag är sjuk hela tiden!

Hej! 
Jag är en kvinna på 22 år. På senare tid har jag haft problem med infektioner som avlöser varandra och jag är ständigt krasslig. Under större delen av mitt liv har jag haft problem med psykisk ohälsa (ångest, depression mm.) men den började på allvar i femtonårsåldern (för sju år sedan). Den psykiska ohälsan har förmodligen grund i min barndom och tonårsperiod som präglats av dåliga hemförhållanden, jourfamiljer, övergrepp, våldtäkt och psykisk och fysisk misshandel. I nuläget har jag problem med ångest som är mer eller mindre konstant plus svårare ångestattacker (men min hemsituation och omgivning är numera bra och jag är nöjd med mitt liv). Trots många olika läkare, psykologer och framförallt mediciner har inget kunnat hjälpa mig (har testat många olika mediner när gäller sömn, depression, och ångest men inget har gett resultat än). De mediciner jag minns att jag har testat är: Atarax, Theralen, Sertralin, Mirtazapin, Zopiklon, Lergigan, Propavan, Fluoxetin, Saroten, Oxascand, Voxra, Buspiron och Circadin. Den senaste tiden har jag dock fått ett nytt problem. Jag är trött och sjuk hela tiden och snart orkar jag inte mer. Det hela började i september med att jag fick halsfluss fyra gånger i rad. Först trodde de att det var körtelfeber, men efter en massa odlingar hittade de varken virus eller bakterier (de hittade alltså inte epstein barrviruset och varken streptokocker eller stafylokocker någon av gångerna). Samtliga gånger skrev de ut heracillin till mig vilket jag alltså åt fyra gånger sammanlagt under hösten och vintern. Heracillinet hjälpte men jag blev alltid sjuk tre dagar efter avslutat kur. Två av halsfllussarna var jag så dålig att jag var tvungen att ligga inne med dropp. Efter den fjärde halsflussen kom den inte tillbaka något mer, istället fick jag bihåleinflammation två gånger på raken. 2014 inleddes med bihåleinflammationerna och efter att de var utläkta har jag varit förkyld och trött den mesta av tiden. Läkarna har tagit ett flertal prover och resultatet visade anemi + d-vitaminbrist. Men trots att jag nu ätit järn och d-vitamin samt en mängd andra vitaminer blir jag inte frisk. Nu sitter jag med bihåleinflammation en tredje gång detta år och svinkoppor för andra gången denna månad. Jag har också haft problem med återkommande epsoder av frossa och någon gång i månaden känner jag mig riktigt febrig, men när jag mäter temperaturen ligger den på mellan 35,5 och 36,5 grader, alltså inte alls någon feber utan snarare tvärtom. Jag är också en person som ofta har problem med yrsel samt att jag är trött. Det senaste  1,5 året har jag varit så extremt trött. Hur många timmar jag än har sovit måste jag ALLTID tvinga mig upp ur sängen för att inte somna om och någon gång vid 13-15-tiden är jag så slut att jag måste promenera omkring för att inte somna.  
Jag vet inte längre vad jag ska ta mitt till. Jag är desperat och gör vad som helst för att få må bättre. Att ständigt vara krasslig (tillsammans med min ångestproblematik) gör att allt jag gör är dubbelt så jobbigt som annars, att ta sig igenom en dag är en projekt för sig. Jag har just börjat plugga och jag vill verkligen inte sumpa min utbildning eftersom den passar mig som handen i handsken. Hör ångesten ihop med infektionsproblematiken? Vad kan jag göra för att må bra igen? Är det någon som har/har haft det likadant?
Jag har försökt läsa om olika saker som ska göra en piggare och friskare, men har svårt att avgöra vad som passar mig. Jag är bara 22 år gammal men känner mig minst som 85. Mitt liv har varit piss rent ut sagt i 20 år, och nu när jag har lyckats ordna upp det så börjar kroppen spöka på ett sätt som hindrar mig fullständigt från att klara ut min vardag. Snälla hjälp mig, det känns som om livet snart inte är värt ansträngningen.  

Hej Timtim!
Oj vad det låter jobbigt! Jag hoppas verkligen att du snart får slut på den här infektionssnurran, det är lätt att bli less när det aldrig verkar ta slut! Eftersom kropp och psyke hänger tätt samman tycker jag inte det låter orimligt att din svåra psykologiska situation varit en grundorsak till att ditt immunförsvar blivit nedsatt, det är en känd effekt numera. Så även om du försöker förbättra immunförsvaret t ex med kosttillskott, mycket frukt, promenader etc är det nog en god idé att också försöka hitta något sätt att förbättra tillståndet den mentala vägen. Det finns metoder och även interaktiva datorprogram för egen behandling med att stärka hälsan med tankens kraft, det kan du läsa mycket om på nätet. Meditation, medicinsk qi gong och medicinsk yoga har hjälpt många till ett friskare liv. Hoppas verkligen att du hittar något som hjälper dig!


Har du provat MSM pulver och Kolloidalt silver? Finns en grupp på facebook som heter Kolloidalt silver som du kan få råd och tips.
 


Tim Tim. Underfunktion på cellnivå är en trolig orsak till dina problem. Tempen talar med för detta. Alltså är det sköldkörteln som spökar. Varje cell i din kropp påverkas om de tär så. Vet av egen erfarenhet. Be få komma till medicin och en speciallist på sköldkörteln. Lycka till,


Alla dina mediciner har en massa biverkningar som bryter ner även en ung människas kropp. Då är det immunförsvaret som angrips och därmed är man förkyld och jättetrött trots att man försöker på alla sätt må bättre. Levern borde avgiftas efter alla mediciner och kroppen tillföras mineral, vitaminer i massor. Bäst är spray och pulverform så att kroppen snabbt kan ta upp det. En bra infektionsläkare borde kunna ta bäst ställning till dina hälsoproblem. Försök äta raw food så mycket som möjligt, bär, frukter, grönsaker, hampaprotein, fettsyror och drick mycket vatten. En homeopat kan också bra ta ställning till helheten och hjälpa dig. Rosenrot ger lugn, men kan inte tas i detta skede då du har en massa medicinrester kvar i kroppen. Om inte sköldkörtelprovena visar något kan det hända att dina binnjurar är utmattade. En endokrinolog kan undersöka hormonerna i kroppen genom blodprov som korsol etc.Ge inte upp, det finns en lösning åt dina problem också. Det finns bra läkare inom alla områden.Själv har varit i liknande situation men i mitt fall var det följd av långvarig stress, virus och bakteriangrepp som bröt ned immunförsvaret och förorsakade bl.a reumasjukdomen Sjögrens syndrom.
 


Hej TimTim.
Jag är varken läkare eller psykolog men är själv sjukskriven just nu för utmattningssyndrom. 
Utifrån vad du skriver tycker jag det låter väldigt sannolikt att det kan vara så att du har det. Jag var själv sjuk konstant i flera år, och hittade aldrig vad felet var. Jag sökte allt, provade allt, har lusläst info om varenda naturläkemedel, gjort alla blodprover etc, men de hittade ingenting. Jag hade samtidigt sjukt mycket stress, spänningar i kroppen, ångest, ät- och sömnstörningar. Jag fick oftare feber, ont i halsen och gick runt konstant och kände mig krasslig och hängig. Jag provade allt ovan, rosenrot, silver, nyttig mat, sömntabletter, johannesört men inget hjälpte.
Blev tröttare och tröttare och fick mer och mer yrsel och huvudvärk. Tillslut var jag en enda stor muskelknuta och klappade ihop för ett år sedan. Fick diagnosen utmattningssyndrom/utmattningsdepression. Får nu fantastiskt bra rehab på StressRehab på Danderyds sjukhus, där vi går igenom ALLT, hur mitt liv har sett ut de senaste 29 åren och hur man kan göra annorlunda framöver. Är en blandning av KBT och mindfulness, så både jobba med tankarna kring mig själv och hur man kan hantera stress och ta hand om sig själv och ändra förhållningssätt. Nu efter 5 veckor börjar det verkligen hända saker. Rekommenderar dem så varmt. 
Efter allting som du har gått igenom så är det inte konstigt att kroppen reagerar. Du har förmodligen kämpat så hårt så länge att din kropp inte har mer att ge. Depression är ofta tätt sammankopplat med utmattning och det är svårt att veta ibland vad som ger vilka symptom. I din situation med trauma i barndomen så kan det påverka en mkt mer än man tror, och det är så viktigt att få bearbeta det och förstå vad sådana spänningar gör med kroppen och immunförsvaret. 
Du kan läsa mer om utmattningssyndrom här; http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Utmattningssyndrom/
Och här, http://www.stressmottagningen.nu/stress-och-stressjukdomar/utmattningssyndrom/
Franförallt behöver du få professionell hjälp. Psykolog med KBT-inriktning är det bästa. Stressmottagningen i Solna eller på Danderyds sjukhus tar emot via remiss från läkare. Du kan också ringa dem och få råd var du ska vända dig. De är så duktiga, har mer kunskap än någon på detta område. 
Önskar dig all lycka och hoppas du får hjälp!
 
 


Ledsen att ta upp denna tråden. Men jag har exakt samma problem förutom ett par saker. 1. Jag fick min ångest utlöst till mesta dels av att vara sjuk så här ofta. 2. varje gång efter medicinering tar det mer eller mindre exakt 2 veckor tills jag är sjuk igen. Vad fan ska man göra pallar inte ha det så här mer, går sista terminen på gymnasiet och vet att jag inte kommer kunna klara min utbildning. Vilket bidrar till ännu mer ångest. alla mornar klarar jag inte ens att gå upp ur sängen, för att jag är helt utmattad. Jag kan aldrig minnas att jag haft självmordstankar och skulle förmodligen aldrig fullfölja att ta mitt eget liv. men att bara ens överväga tanken har blivit mer påtaglighet när jag är som mest sjuk.
 
jag vill iprincip sova hela tiden. under dom 2 veckor som jag är frisk så har jag enklare att komma upp ju mindre jag sover. Skulle det kunna va en biverkning av att vara sjuk så mycket aTT man får en extremt konstig sömnrytm. Jag har oxå problem med leder då och då och kan ibland inte ens röra fingrarna när det är lite kallt ute. Medans alla mina vänner har full rörlighet i händerna. ibland skakar mina händer något extremt och jag har inget direkt mönster på när det händer förutom att det är återkommande men det är allt. Är tacksam för svar på detta för jag kommer snart att indikera mitt liv helt för detta är det värsta jag någonsin vart med om. Just det ja en grej till jag får blodtrycksfall när jag står rakt upp det är ju normalt att få det om man reser sig för fort. det värsta som hänt hittills är att jag ramlat ihop av det i en trappa som tur va gled handen över räcket och jag lyckases hålla mig fast precis, det var precis som att när jag föll bakåt blev jag lite mer klar och greppade efter något. Men när jag va i ens kompis garage föll jag ihop rakt av och slog i kind och hakan i en bänk. Min teori är att det va ett trasigt lysrör som blinkade intesivt och starkt.. Enligt mina vänner så skakade jag inte utan va tup helt väck i typ 2 min. Jag såg att dom pratade med mig men hörde bara grumligt, benen va som spaghetti och jag va ändå medveten om att jag föll hela tiden men jag kunde inte förhindra det att häända. Men jag fick hjälp upp och någon fick hålla i mIG tills jag kom ut i kylan och den friska luften.... 


Åh vännen. Det låter jättejobbigt. Nu var det ett tag sedan som du skrev. Jag har en fundering. Har de någonsin testat din sköldkörtel. Tycker dina problem påminner om mina. Jag har inte haft det såå jobbigt i barndomen men det kan absolut vara en trigger. Läkarna brukar ta ett blodprov som heter TSH. Sen behöver du ta Fritt T4 och T3. TSH ska ligga under 3 i referens. Hoppas du ser detta. Vänligen Ulrica.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons