Forum Infektion


Angående förkylningsförebyggande preparat

Hej!Jag har nyligen prövat en munspray som säljs på olika apotek som ska förebygga förkylning och även korta ner tiden för förkylningen när symptomen väl dykt upp. Den har inte fungerat på mig och jag har blivit lite nyfiken på produkten. 
Produkten heter ColdZyme och ingrediensen som ska hjälpa förkylningen heter "Trypsin (Gadhus morhua)". 
Jag har förgäves försökt hitta studier som kan bevisa produktens effektivitet. Jag mailade apoteket och de bad mig kontakta företaget som säljer produkten (Enzymatica) och inte fått något svar. De annonserar att de har gjort olika pilotstudier men jag kan inte hitta vart de är publicerade.
Produkten är registrerad som medicinteknisk produkt så jag kan inte kolla upp trypsin på läkemedelverkets hemsida. 
Då mitt huvudämne är sociologi så inser jag att mina kunskaper i medicinsk forskning är bristande och jag undrar då om det finns någon här som kan hjälpa mig att hitta rätt?
Produktbeskrivningen säger att det innehåller ett unikt enzym som hjälper till att skapa en skyddande barriär på slemhinnan i svalget vilket ska försvåra för förkylningsviruset att orsaka sjukdom. Hur fungerar det här? Är där inte en inkuberingstid för förkylningsvirus och när den tiden passerat så finns viruset väl redan i kroppen och du blir sjuk? Sen när du väl är sjuk, hur kan denna hinna dra ner tiden på förkylningen?Länka gärna till studier om ni kan! Tack på förhand!MvhFredric

Hej!
Kände mig hängig och hade frossa. Tänkte förkylning på gång. Köpte ColdZyme då det står att det kan förebygga och förkorta förkylning. Vad hände? Jo det verkar som virusen pressades ut mot ögon och öron istället. Så först fick jag ögoninflammation, sedan öroninflammation med spruken trumhinna och sedan kom förkylningen ändå i hals, näsa och luftvägar. När jag sa min teori till läkaren svarade hon att så hade hon hört att det blivit för flera patienter. Ska det verkligen få säljas då? Bra att veta innan du, som jag, provar ColdZyme!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons