Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Anna är numera stolt över sina fötter och tånaglar

Anna, 27 år hade under flera år problem med nagelsvamp. En relativt harmlös åkomma kan tyckas men för Anna blev problemet stort.

Publicerad den: 2012-09-27

Annons

Från att undvika badstränder och sandaler på sommaren gick det så långt att hon fick problem med närhet och förhållanden på grund av nagelsvampen.

– Även om problemet kanske mest satt i mitt huvud så var det jättejobbigt. Jag tyckte att jag hade världens fulaste fötter och ville inte visa dem för någon p g a nagelsvampen. Att bada i badhus eller gå i sommarsandaler var bara att glömma. Tillslut kändes det som om hela jag var ful, säger Anna.

Då hade hon haft problem med nagelsvamp i flera år och testat en mängd huskurer som att doppa fötterna i sprit, ättika och använda Aloe Vera-gel. Ingenting fungerade.

Annons
Annons

– Jag vågade inte söka läkarhjälp, dels skämdes jag för att visa mina fötter för läkaren och dels hade jag hört av en kompis att de receptbelagda medel som finns var jättedyra.

Istället dolde hon nagelsvampen med flera lager färgat nagellack eller hade alltid strumpor och skor.

– Det förvärrade ju såklart problemet, mina tånaglar var totalt instängda, säger Anna.

Räddningen blev bra information på nätet. Anna hittade en sida som tipsade om behandling vid nagelsvamp. Hon tog mod till sig och sökte läkarhjälp och fick både receptbelagd behandling i kombination med receptfri. Hon fick också information om hur hon skulle sköta sina fötter hemma för att motverka nagelsvampen.  

Annons
Annons

– Idag behöver jag inte äta tabletter utan klarar mig genom receptfri behandling för nagelsvamp i perioder. Jag är också noga med att tvätta fötterna och torka dem ordentligt varje kväll. Jag använder bara skor i och strumpor i naturmaterial och försöker lufta fötterna och gå barfota så ofta som möjligt.

Att visa sig barfota är numera inget problem:

– Både jag och min pojkvän tycker att jag numera har väldigt snygga fötter och tånaglar, säger Anna glatt.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-02-20 16:00 (9 år sen)

    Positivt att du blev av med dina problem. Vi på Pharmatena har lanserat ett effektivt medel mot nagelsvamp "Nailsaves" som annars kan rekommenderas.

  • Avatar Tidigare användare 2013-10-30 09:26 (10 år sen)

    det vare bra att få tips , hur ni blev botad ?

    annars är det påhitt !

    säger Lappen


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.