Forum Psoriasis


Ny m psoriasis - fråga om effekt

Jag fick psoriasisdiagnos i våras och tror att den är rätt mild om jag tittar på bilder av hur illa det kan bli. Har fläckar på ben och lite på armar. Behandlar med Daivobet och mjukgörande. Första omgången med Daivobet försvann fläckarna. Efter upphåll ca en månad då fläckarna kom tillbaka tycker jag inte att den funkar lika bra. Nu kommer det nya fläckar hela tiden dessutom. Förstår att det är väldigt individuellt men är det vanligt att det beter sig såhär ? Fick diagnos guttat psoriasis men tycker det ser mer ut som plack när jag jämför med bilder.

Hej jag har samma form o min började milt för att sen bli värre har använt så mycke cortison salvor att jag fick blödningar under huden inte trevligt. Om du får riktigt stora problem så kan jag rekommendera Methotrexate orion det är ett cellgift som man tar en gång i veckan jag har provat i 3 månader o är nästan symptom fri + att jag slipper dom kladdiga salvor ....lycka till


Hej min bror har också psoriasis, över allt utom just i ansiktet, sommartid när det är soligt å varmt blir han mycket bättre, men resten av året är det hur mycket som helst. Han använder Dovobet 50 mg varje dag året runt. Han fick under en period prova på en ljus behandling som gjorde honom mycket bättre.!!! Det jobbiga med den var att han fick köra 6 mil för att få max 3-5 min behandling å sen 6 mil hem igen. 2-3 ggr / vecka under en månads tid. Men som sagt den fungerade och han blev näst intill besvärsfri under några månader. Han har också fått låna hem typ ett solarium. Men ni vet hur ungkarlar är. det blev lite si å så med hemma behandlingen.( tror tjejer är mer bestämda när det gäller vad du kan göra hemma. Han hade alltid så mycket " annat" att göra....-)) Så det hjälpte inte så mycket. Om dina "utslag" sitter såatt de är besvärande så tycker jag du kan fråga din läkare om denna behandlingsmetod. Fråga kan man alltid !! Lycka till !

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons