Forum Psoriasis


Jag blev FRI från min psoriasis

jag har sedan 14 års ålder haft en ganska häftig psoriasis över stora delar över hela kroppen (Idag 37år). Jag vill inte gå in på hur mycket denna sjudom har påverkat mig socialt och skadat mig psykiskt då ni som har sjukdomen redan förstår.

i över 20 år har jag provat allt som finns för att lindra mina besvär. Krämer, schampon, lösningar, ljusterapi, solsemestrar, kostomläggningar, ingenting har hjälpt mig förutom en längre sol och badsemester där jag kunde blev av med placken efter en vecka på stranden. Detta var en kortsiktig lösning på ett livslångt besvär då redan dag 2 hemma i sverige började psoriasisen blomma upp igen.

2014 fick jag diagnosen MS och gav helt upp min psoriasis, blev deprimerad mm. Läkaren som utredde min sjukdom handlade snabbt och jag fick utskrivet ett "nytt" läkemedel som heter Tecfidera, en tablett som jag tar morgon och kväll. Det aktiva ämnet i Tecfidera heter dimetylfumarat och används bl.a i Storbritannien och Tyskland som en behandling mot just psoriasis.
Ca 8 månader in på min bromsmedicin mot MS, Tecfidera, var jag HELT symptomfri. Psoriasisen backade en dag i taget, placken tunnades ut till rodnad för att sen försvinna helt och inte komma tillbaka. Min kropp/hud visar idag inga som helst tecken på att jag har haft psoriasis.
Till alla som är drabbade och söker svar vill jag delge information om att det faktiskt finns ett effektivt läkemedel som fungerar.

Jag är ingen doktor men svarar gärna på frågor så gott jag kan

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons