Forum Hud & hår


Utlsag som sprider sig

Detta gäller utslag som jag har fått. Det började för ca 4 veckor sedan, då var det enbart på insidan av armarna. Det var många pricka över hela underarmarnas insida. Min första tanke var att det kanske var någon allergisk reaktion, men det verkar det inte vara eftersom att det hållit i såpass länge (är dessutom så vitt jag vet inte allergisk mot något). Utslagen har spridit sig, nu finns dom framför allt på hela insidan av armen, sidan av kroppen (under armhålan och ner), fotknölarna och på delar av magen. Nu på slutat har det även börjat klia lite, mest på sidan (nämnvärt är väl att det inte är plågsamt). Utseende: Små prickar som ser ut som pyttesmå vätskefyllda bubblor (de sitter inte i hårsäckarna). De sitter med ganska jämna mellanrum. Jag vet inte vad det kan vara. Jag tänkte först att det skulle kunna vara pityriasis rosea, men symtomen skiljer sig. Har tex inga större utslag, som jag läst brukar vara det första som händer vid drabbning. Vad tror ni det skulle kunna vara?

Hej! Jag har liknande utslag som börjat på underarmen och spridit sig på olika ställen på just underarmen. De kliar inte men man funderar ju vad det är för något! De har funnits i ngn vecka nu. Har du fått svar på vad det kan vara?


Jag har sådana med . Jag fick Betnovat ( kortison) av läkaren mot det , men har inte börjat kuren än. Jag får se hur det går.

Annons
Annons
Annons