Forum Hud & hår


Torrt hår&hårbotten + håravfall?

Hej!
I ungefär en månad, kanske 5-6 veckor har jag upplevt att mitt hår, kanske mer specifikt hårbotten kliar och att jag tappar hår. Jag har kört med ett schampoo från apoteket kallat ACO mot torr hårbotten i ett par veckor men det verkar inte hjälpa ett dugg!
 Jag har för övrigt väldigt väldigt tjockt hår och det ligger väl inga större "hårtappningar" i släkten, men jag började egentligen bara tappa hår från den dagen håret blev torrt och började klia.
Är sjukt rädd att jag skall bli tunnhårig och vill gärna komma underfund med vad som har "drabbat" mig.
Skall väl tilläggas att jag inte har jättemycket mjäll men funderar på om det kan vara mjälleksem eller psoaris, dock har jag inga andra symptom på resten av kroppen. 
Mina föräldrar tycker jag är paranoid och bara inbillar mig, men jag tappar massor av hår, speciellt när jag borstar det (dock inte allt för mycket när jag duschar) eller ibland när jag bara kliar lite i håret följer flertalet hårstrån med handen.
Någon som känner igen sig och kan hjälpa till? :)
Mvh
Jakob
 
 

Hej Jakob. Jag känner själv igen detta. Kliar som attan så kan inte låta bli att själv klia mig. Typ finnar men ändå inte. Hår tappade jag också tidigare men det gör jag inte mer. Jag hade IBS tidigare och fick lyckligtvis till ett möte med en väns vän som hade hjälpt personer med ibs. Nu var det inte att jag själv blev kvitt ibs på 5 veckor utan jag slutade att tappa hår vilket var underbart. Det kliar inte lika mycket nu men när håret växer för länge så kommer kliandet tillbaks lite men inte som förr. Klipper jag mig så slutar kliandet så luft till hårbotten gör det perfekt. Perfekt cellförsörjning med vitaminer och mineraler gör ett undervärk på mig.

Lycka till med hjälpen och hör av dig bara om det skulle vara av intresse för dig.


Hej Jakob! Jag känner igen mig väldigt väl i din situation. Skillnaden är att håravfall tyvärr ligger i min släkt. Det hela började med en väldigt stressig och psykiskt mycket påfrestande period i mitt liv där jag efter ungefär ett halvår fick svår klåda och ömhet i hårbotten, liknande det du beskriver. Samtidigt blev mitt hår framme i luggen och vikarna mycket torrt och frissigt och jag tappade stora mängder så fort jag rörde vid det. 
 
Jag träffade en läkare för att se om det var någon svamp el dyl men han kunde inte hitta nått och verkade generellt ganska ointresserad. Har också alltid haft väldigt tjockt hår med ganska fin "kvalité" men nu är det inte alls roligt längre och blir sjukt uppstressad över detta.
 
Jag valde att börja använda Minoxidil för att undvika mer hårfall men märker ingen större skillnad alls om jag ska vara ärlig. Produktinformationen säger att det kan ta lång tid men har använt i snart 3 månader nu så tycker jag borde ha slutat tappa så mycket hår vid det här laget men men...
 
Jag funderar på att söka mig till hudläkare för att se ifall det är nått annat fel och ta blodprov för att utesluta vitaminbrist osv, men ärligt talat är jag inte så hoppfull.
 
Hoppas det går bättre för dig.Mvh
 


Känner igen mig Eskil om väldigt tjockt hår och ganska fin kvalite. 
Är inte vitaminbrist utan är mineralbrist för oss alla som tappar hår.
Har du gett upp hoppet så kanske det är värt att göra ett sista försök.
Jag garantera att det blir bättre.
Hör av dig vid intresse på meddelande. 
Mvh 
Rickard 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons