Forum Hud & hår


Forumtråd: Psoriasis guttat

Hej jag fick för ett halvår sedan diagnosen psoriasis guttat ställd av ett flertal läkare. Utslagen är mest centrerade på ryggen (der det ser riktigt illa ut) men även lite över bröst och kanske 4 små prickar på benen. Min mamma fick även denna diagnos ställd när hon för tio år sedan fick sitt första och ända skov. Efter ljusbehandling försvann alla hennes prickar och kom aldrig tillbaka. 

Jag fick komma till hud på Sahlgrenska där de satte in stark behandling med kortisolkrämer bla dermovat. Utslagen försvann men kom strax tillbaka igen. Under detta halvår som utslagen funnits har det under tre tillfällen vid använding av krämerna försvunnit helt men sedan återkommit och nu är det värre än innan. Jag har precis sökt vård på en privatklinik där jag fått nya lite svagare krämer (de ansåg att dermovat var lite för stark för min sorts psoriasis) ljusbehandling har nu även satts in. Frågan är bara hur lång tid tar det innan jag börjar se några resultat av ljusbehandlingen? Jag har nu solat två gånger men behandlingen består av ca 20-25 solningar varav tre varje vecka. Mår riktigt dåligt av att se såhär ful ut som jag anser att jag gör nu finns det fortfarande en chans att bli av med utslagen?

Har själv använt Naftalan som jag köpte i Spanien. Vet inte om det finns att få tag på i Sverige, men det fungerade riktigt bra på min psoriasis.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons