Forum Hud & hår


Konstigt hy...

Hej! Sitter här och går igenom internet för att försöka få fram vad som händer med min hy, men tänkte att det är lättare att fråga någon som kanske kan eller varit med om samma! Jag har aldrig haft problem med finnar (är 20 år) och haft en ganska så fin hy, men dom senaste månaderna har det blivit lite annorlunda, det har blivit väldigt torrt också. Det började med att jag fick två rejäla finnar på kinden, som tog ca en månad att försvinna, sedan fick jag massa utslag på hakan som blev finnar, detta har också tagit ungefär en månad, och för 2 veckor sedan köpte jag två aloe vera kräm som jag haft på hela ansiktet. Men för två dagar sen så började jag få utslag (inte finnar, bara helt rött och det kliar) och som sagt, extremt torrt. Porerna har också blivit väldigt stora! Kan det vara så att det blir värre innan det blir bättre? För jag har hört att aloe är bra för huden, och finnarna blev som sagt bättre mycket fortare. Så jag har tänkt att boka en ansiktsbehandling nu under veckan för att djuprengöra huden, just nu tvättar jag mig med en tvål från apoteket, och har kräm/gele på kvällen, på morgonen sköljer jag bara med kallt vatten. Det kan inte heller ha något med min kost att göra då jag dricker mycket vatten och ingen läsk samt äter mycket frukt och grönsaker, och så tränar jag regelbundet... Vad tror ni?? Tack på förhand

Låter inge kul alls... Själv har jag för en vecka sedan fått reda på att jag har Rosacea, en hudsjukdom som drabbar ansiktet och visar sig genom rodnad, stickningar, små utslag mm. Vet förståss inte vad dina problem kan bero på, men jag kan tipsa dig om att kika in på www.huden.nu. Där finns info om många olika hudsjukdomar och åkommor. Kanske hittar du något som stämmer väl överens med dina symtom, om inte, beställ tid hos hudläkare! Det är min rekomendation.


Hände det ngt särskilt när din hy förändrades? Stressad, va det då du börja träna, ändra kost etc...? Jag skulle rekommendera att du slutar med apotekets serie och provar rengöring från weleda mandel och framförallt smörjer in dig med vanlig olivolja (som man använder vid matlagning) om kvällen. På morgonen kan du smörja in dig med weledas dagcreme, finns oxå i mandelserien som är för känslig hy. Weledas serie är helt naturlig och bra för både huden och naturen. Prova detta först och hör av dig om du undrar något. Lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons