Forum Hud & hår


Jättetorr i ansiktet

Jag blir jättetorr i ansiktet på hösten varje år, och brukar använda apotekets fetaste krämer. Nu har jag dock fått höra att huden behöver fukt, inte fett, så nu vet jag inte vad jag ska göra. Någon annan med snustorr hus som har några bra tips på vad jag ska använda?

Jag brukar använda Propyless från Apoteket, den gillar jag!


Många rekommenderar olivolja vid torr hud, men jag vet inte, det ger ju ingen fukt alls, bara fett... :-)


Använd krämer som framkallar och stärker hudens egna fuktfunktioner. Jag använder Eucerin som är riktigt bra. Jag var tidigare torr och smörjde mig säkert tre gånger efter varje dusch men det hjälpte inte. Nu smörjer jag mig kanske en gång varannan vecka och slipper att torka ut ändå.


smörja ansikte med crem fresh 30% och venta i 20 min sen tvetar med ljumt vaten .prova och se .andvenda aldrig tvål!


Min dermatolog förbjuder fett i ansiktet. Rekommenderar att använda preparat från Exuviance som ger maximalt med fukrbindande egenskaper. Billigare alternativ är Propyless på apoteket el XM Fokus från Hälsokosten.


Kolla här: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=hudproblem Det spårar ut lite på slutet i kommentarerna. Jag har dock läst att många får lenare hud samt att exem och acne minskar.


En hudsjuksköterska tyckte jag skulle använda HTH till allt, och det gör jag numera. Hur nöjd som helst, men den kan ibland svida/"hetta" lite i början när man använder den - det går över efter någon dag. Det är också superdrygt och vägrar att kladda, så jag är helnöjd. Den innehåller väl 10% karbamid 10% mjölksyra, 10% propylenglykol, en skvätt betain och 5,5% fett, så den är nästan tunnare än en lotion, fast jag tycker den är effektivare än något jag prövat tidigare. Men förstås, allas hud är olika så man får pröva sig fram.


Hej! Vi har en artikel om torr hud. Kopiera och klistra in följande länk i din webbläsare för att läsa mer: http://www.netdoktor.se/astma-allergi/?_PageId=998 Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej! Jag använder en riktig under creme som heter A-creme. Den är jätte bra för min torra hud! Dessutom är den relativt billig också. Jag har provat flera dyrare cremer men A-creme är helt klart min favorit. Känns som den fungerar på allt=) Finns på de flesta hälsokostbutiker skulle jag tro. Jag tror även de skickar ut prov ex. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons