Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Symtom med oklar härkomst

Jag har ingen aning om det här kan vara lösningen på min allt mer gnagande ”sjukdom”, kan bara hoppas.

Jag har under två års tid haft en rad symtom med oklar härkomst. Det hela började med en virusliknande sjukdom, hosta och muskelvärk en längre tid. Det ville inte ge sig. Saken var den att jag då var gravid och läkarna avfärdade med att det säkerligen var immunförsvaret som var dåligt i och med graviditeten. Även om ”virus-symtomen” lättade så orkade jag ingenting, fick sitta och laga mat och kunde inte gå längre än en 50m innan jag var tvungen att ha en stol till hands. Jag led även av enorm yrsel vilket jag fortfarande gör. Efter ett par månader igen insjuknade jag i vad jag trodde var influensa. Sängliggande i 3 veckor och hosta som inte ville ge sig, den orsakade en spricka i revbenet och jag fick äta morfinpreparat en tid.

(Graviditeten slutade i havandeskapsförgiftning, igångsättning och akut kejsarsnitt med två blodtransfusioner).

Efter graviditeten började jag få stickningar i kroppen (vilket tilltagit på sista tiden) och synpåverkan. Jag åkte sommaren 2016 in akut för hjärtklappning (vilket jag får till och från rejält nu med). Läkarna upptäckte ett blåsljud och gjorde hjärtultraljud men hittade inget avvikande. (Andra läkare har även efter detta upptäckt en del extra hjärtslag). Hösten 2016 tillkom en enorm smärta i bihålorna/överkäken.

Våren 2017 sökte jag hjälp, var så trött att jag inte klarade jobbet, blev sjukskriven och en utredning började. De har gjort en hjärnröntgen, tagit en rad blodprov och jag har fått träffa en neurolog. Läkarnas har haft misstankar om borrelia, diabetes, ms och SLE vilket kunnat avfärdas av undersökningar och prover. Det enda de hittat är ett lågt blodtryck, speciellt när jag reser mig upp (under 100 i övertryck) och d-vitaminbrist vilket jag nu äter tillskott för. Jag är diagnoserad med Fibromyalgi då jag reagerat på tillräckligt många triggerpunkter (även om jag själv inte alls tror problemet ligger där).

Jag är 34 år, har familj och jobb jag älskar, önskar bara att få må bra igen.

Hoppas någon kanske kan ha haft liknande symtombild eller tips på läkare som är bra i mellansverige?

(Visste inte vilken kategori jag skulle lägga denna fråga, valde bara en)

Hej LTW!
Eftersom du nämner stickningar i kroppen och därefter en del hjärtrelaterade problem, hjärtklappningar, extraslag, och därtill cirkulatoriskt besvär som att inte kunna hålla trycket osv, så undrar jag om de har gjort en blodkontroll för att se om du har en bakteriell infektion i hjärtat? En sådan blododling ska göras under pågående symptom, vilka kan yttra sig som stickningar.
Denna typ av infektion kan ge utslag på snabbsänka och sänka, men ibland kan den vara riktigt lömsk och sänkorna kan ligga nästan normalt. Efter att en person varit sjuk en tid blir det svårt att skilja de utlösande symptomen gentemot skadorna i kroppen....Skriver detta eftersom ett vanligt problem efter en lång tids bakteriell infektion är att det systoliska trycket sänks. Själva infektionen kan ju ha läkt ut, men skadorna kan ju vara kvar. Har du provat/råkat äta antibiotika under denna tid och då känt dig bättre? /Anna


Hej Anna! Tack för ditt svar. De kollade sänkan i våras, inget avvikande. Går det att se en sådan här infektion på något annat sätt/blodprov? Om själva infektionen läkt ut men skadorna är kvar, går det då att göra något? Jag har inte ätit antibiotika under den här tiden... förutom att jag vet med mig att jag fick någon form intravenöst när jag födde min dotter. Stickningarna uppkom dock efter födseln. Tack igen för ditt svar. /Linn


Hej!
Blodprovet är blododling, det kan vara svårt att få ut. Ett hjärtultraljud under p å g å e n d e problem kan också påvisa (partiklar runt och på hjärtklaffarna).
En av mina kompisar hade stor hjälp av att hon kunde göra upprepade urinodlingar som hela tiden visade samma bakterier (samma typ av enterokocker gång på gång) under tiden hon var sjuk, detta som bevis på att hon hade något bakteriellt i kroppen som inte försvann av 5-dagarskurer med antibiotika.
En effekt av att hon fick gå och dra på infektionen under lång tid, blev ett mycket lågt systoliskt tryck. Min kompis hade ej utslag på någon sänka som gjordes. Hon mådde jättedåligt.
Om du skulle ha Borrelia så finns det inget bra blodprov tillhanda, tyvärr.
Ett test med CD57 skulle däremot kunna visa om du haft en långvarig infektion. Om du haft en långvarig infektion så kommer du ha mycket lågt värde. Mvh Anna

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons