Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Märklig puls och smärta i bröstet

Hejsan! Jag är lite nervös och hoppas att någon vet vad det är för fel på mig. Jag har de senaste veckorna märkt att mitt hjärta slår väldigt konstigt. Då jag sätter mig ner och tar det lugnt kan hjärtat helt plötsligt rusa iväg och slå jättefort. Det slår också hårdare än vanligt, så hårt att det gör lite ont ibland. Värst är det på kvällarna då jag lägger mig ner och ibland kan jag också vakna av att hjärtat slår fortare än vanligt. Ibland sticker det till i bröstet och jag känner också ett ständigt tryck över bröstet. Jag läste någonstans att detta är typiska symptom vid stress och jag är visserligen rätt stressad just nu. Samtidigt är jag orolig att det kan vara något fel på mitt hjärta. Naturligtvis kan ju min oro också bidra till att hjärtat slår snabbare, då jag är mer medveten om det. Jag är 22 år gammal och i övrigt frisk. Dricker knappt alls, röker inte, äter hälsosamt och motionerar. Någon som vet vad jag kan ha för fel?

Hej, tänkte bara säga att jag känner igen dina symptomer. Har haft dom samma i snart ett år. Precis skickat in en fråga till netdoktorn så vi får hoppas att frågan besvaras.


Hej Jag har haft problem med mitt hjärta i ett år nu. Det började med hjärtklappningar och att hjärtat slog jätte hårt! Sen i vintras har jag även fått dubbelslag vilket är fruktansvärt obehagligt. läkarna har väl inte riktigt tagit mig på allvar stress trodde dom först och visst är jag stressad men känns som att jag är stressad men vet inte riktigt över vad känns bara som kroppen är stressad. Jag har i alla fall gjort EKG och hjärtultrljud. Allt var bra. Tillslut så trodde läkarna att det kan ha med magen och göra jag har även haft lite problem med bröstbränna och obehag i bröstet så jag har ätit omperazol i ett halv år. Så för nån vecka sen gjorde jag en gastroskapi och jag hade en inflammation i magsäcken. Magsaften kan tydligen irritera hjärtsäcken och orsaka dessa hjärtbesvär. Man får väl tro på det allt annat visar ju inget. Men något som jag märker är att dubbelslagen tilltar om jag stressar. Man vet varken in eller ut men tror det hela har blivit en ond cirkel där det ena ledit till det andra. Hoppas det löser sig för dig!


Hej! Jag har samma symptom och tycker det är riktigt jobbigt och obehagligt. Har gått till läkare men de säger att det bara är stress till med mig. Har inte gjort några undersökningar ens. Är sjukt rädd att det är något fel på mig!! Hoppas det löser sig för dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons