Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: håller på att bryta ihopp, behöver er hjälp, snälla

jag håller på att bryta ihop, är spänd i hela bröstet helatiden, och så fort jag reser upp ifrån sängen får jag upp hög puls, som att jag springer spåret eller något. jag har tagit ekg 4 - 5 gånger på ett halvår, blodprover och lungrötngen, allt normalt. har sedan innan haft besvär med förstoppningar, luft i magen.  Mitt stora problem är att jag inte vågar träna. känner att det blir jobbigt( ingen smärta i bröstet) men en jobbig känsla. Kan det vara hjärtfel? eller kan det vara någon fort utav magmunsbråck? ibs? eller är det bara dålig kondition? är ofta spänd i ansiktet med, får depression på grund av obehaget, oro och att jag inte kan träna. vad kan detta vara?ni som svarar, tack.       / ska tillägga att jag har annars haft bra kondition i övrigt, 19 årig kille, smal.

Hej! Med 110% säkerhet är dina symtom psykosomatiska dvs det är kopplat till nervsystemet. Ångest och oro för en sjukdomskänsla ger ofta de symtom som du beskriver, eventuella fysiska fel hade upptäckts via de prov du tagit. Träning och bra kost motverkar problemen.


tack bjon CJ för ditt svar!för jag känner ofta att jag är spänd i bröstet. pulsen blir jobbig vid träning. tänker ofta med på pulsen vid träning ska jag medtillägga. 2 läkare har sagt att jag kan träna, men det känns som att det är något med tarmarna som gör att det blir belastat och skapar all ångest och mer puls, kan detta stämma? att mitt nerstystem och att symptomen är psykomatiska håller jag också med till 110 %. 


Jag har själv för länge sedan haft liknande problem. Det bästa sättet att ta sig ur det är att arbeta succesivt med det som är problemen, eller som utlöser problemen. Börja träna korta pass, träna alltid där det är andra som rör sig så du inte behöver vara orolig att "ramla ihop" i skogen. Ät en bra kost med mycket fibrer som håller magen igång, ät regelbundet och mindre måltider som mellanmål. När man känner att det fungerar att träna, så ökar man dosen succesivt, träna både styrka och kondition (löpning) efter ett bra löppass så bildas det mycket endorfiner i blodet och det ger en vällustkänsla som gör att man känner sig lugn och avslappnad - precis det som du skall bli för att komma över spänningarna i bröstet. Lycka tilll med träningen.!


så hjärtat ska jag inte oroa mig för? känns verkligen som att det är det när det ligger och trycker, blir som en jobbig puls, är de inte farligt att angstränga hjärtat när det kanske blir belastat ifrån någon annan orsak i kroppen?MVH


Jag har haft det ungefär som du. Jag köpte avslappningsband och lyssnade på flera gånger per dag. Det hjälpte väldigt mycket. Jag sov dåligt också men sömntabletter hjälpte mig bara i början. Jag fick kramp i benen på nätterna och fick remiss till neurologläkare och fick pröva flera olika läkemedel och till slut fick jag pröva ett som hjälpte och dessutom hjälpte det mig att sova också. Det var Lyrica och det är ett läkemedel mot nervsmärtor, jag har tidigare fått det mot diskbråck som tryckte på ischiasnerven, men Lyrica skrivs även ut mot ångest och liknande besvär och det är nog därför jag sover bättre och känner mig piggare på dagarna. Jag tar en mycket låg dos och bara till natten. Men det finns ju andra mediciner också mot ångest och kanske du behöver det för att lugna ner dig och kunna gå vidare.  Jag har även ett band jag lyssnar på när jag ska sova och hjälper mig varva ner. När jag kände mig bättre så tyckte jag att daglig motion  var jättebra. Det låter som du har det väldigt jobbigt. Hoppas att du snart mår bättre. Pröva avslappningsbanden så lär du dig slappna av men man behöver lyssna några gånger innan man märker effekt. Tankarna vill gärna flyga iväg. Det är viktigt att man lyssnar koncentrerat. 


som du skriver vill tankarna flyga iväg. Saken är att all detta kom efter min första förstoppning, hade inte några problem innan det. Kan det inte var sköldköteln? för har ofta hjärtklappning och trött och seg. ska nu inom denna månad till endoskopienheten och kollar tarmarna och magen. för det känns som att hjärtat påverkas av något, och jag får känslan att det är hjärtat som det är fel på, även fast det kanske inte är det.  blir anfådd av minsta lilla med, vilket inte är likt mig. kondition är en färskvara, men jag har alltid haft bra kondition. har ångest och oro och det gör det värre, men i grunden känns det att det är något som gör att jag får det. kan det stämma?tack för svar :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons