Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Förmaksflimmer eller något annat

Har fått diagnosen förmaksflimmer och tar Varan för detta sedan maj 2014.
Jag får korta yrselatacker och har nu upptäckt att dessa kommer tillsammans med att hjärtat missar ett slag då och då.
Vissa dagar mer sällan medan andra dagar oftare.
1 miss på 50 slag är inte ovanligt dåliga dagar. Efter det missade slaget kommer oftast ett kraftigare slag.
Kanske pulsen är något svagare några slag före missen, är inte helt säker på detta då det är svårt att ta pulsen på sig själv.
 

Hade själv bla samma symtom som du uppvisar. Fick över tid kroniskt förmaksflimmer och från och till låg puls. Efter en del problem och diskussioner fick jag ok för insättning av en pacemaker och är fn, dvs sedan 4 år, i så god vigör att jag motionerar som vanligt dvs tre-fyra ggr per vecka i tvåttimmarspass. Har naturligtvis kvar flimmret men detta är inget jag känner av. Har få dubbelslag och en stabil puls som i vila ligger på 60 och vid ansträngning kan dra upp till 130. Peppar peppar ta i trä, jag mår bra, så bra att jag tackade nej till en ablation. Oskuret är bäst i varje fall som livskvalittetn är god.


När jag någon månad efter hjärtklaffsbyte kände att hjärtat började flimra och gallopera i TV soffan gick jag till akuten runt kvarteret där man lade in mig över natten för kontroll. Nästa dag gav mig överläkaren Bisoprolol en hjärtrythmstabiliserande medicin som är vänlig för kroppen och sedan dess mår både hjärtat och jag bra.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons