Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Forum Diabetes: Diskussionsforum för dig med diabetes

Pepp och uppmuntran. Svar på frågor. Eller konkreta tips som hjälper.
– Att dela sina erfarenheter av en sjukdom som diabetes kan betyda oerhört mycket, säger Emese Gerentsér, medicinjournalist och communityansvarig i Aktiv patient.


Publicerad den: 2021-07-06

Moderator Emese Gerentser Forum Diabetes Aktiv Patient

Typ 2-diabetes är en av Sveriges vanligaste folksjukdomar. Men trots att så många är drabbade kan det vara svårt att hitta någon att dela sina tankar med, något som kan göra en redan jobbig situation ännu tuffare. 

Det är bakgrunden till Aktiv patient, som skapades för att vara en trygg plats där personer som lever med sjukdomar som diabetes (olika former) kan mötas för att få kunskap, svar på frågor och hitta stöd och gemenskap.

– En bärande del av Aktiv patient är vårt forum där man träffar andra i samma situation som en själv. Att bara få prata med någon eller att faktiskt få veta hur andra patienter har gjort och hur olika behandlingar fungerat för dem, kan betyda oerhört mycket, säger Emese Gerentsér som också är moderator i Forum Diabetes.

Vill du prata med andra som lever med diabetes? Gå med i Forum Diabetes i Aktiv patient »

Ett tryggt och säkert forum för dig med diabetes

I Forum Diabetes kan du träffa andra som förstår. Du kan läsa om andras erfarenheter och få svar på frågor du inte ens visste att du hade. 

– Kanske är det här du får ett lyckosamt tips om något som du aldrig själv hade tänkt på. Eller så är det du som delar en erfarenhet som hjälper en medpatient, eller kan ge tröst och uppmuntran efter ett jobbigt vårdmöte. Att hjälpa någon annan och kanske bidra till att hen mår bättre, mår man själv också bra av i själen, säger Emese Gerentsér och tillägger att de allra flesta besöker forumet för att ta del av vad andra har skrivit.

För att säkerställa att plattformen är säker loggar alla som vill kunna läsa och skriva i Aktiv patients forum in med BankID och man väljer själv om man vill vara anonym. 

Gå med i Forum Diabetes »

Har du en fråga eller vill ha support? Kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se eller på telefon 08-409 320 50 (vardagar kl 9–15).

Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

Som aktiv patient får du exklusivt material och spännande aktiviteter samlat på ett ställe – kostnadsfritt!

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.