Forum Sluta röka & sluta snusa


sluta med eller utan läkemedel?

Jag tog min sista cigg i lördagskväll, har alltså varit rökfri i 2 dygn nu, helt utan något nikotinläkemedel. Men nu känns det som om jag håller på att klättra på väggarna av röksug, känns inte alls kul längre. Jag har nikotintuggumin hemma, tycker ni jag ska ta ett? Eller tycker ni att jag som redan hållt ut i 2 dagar ska fortsätta så? Vet varken ut eller in!!

Det är bara du som kan svara på det. Det är tufft och frågan är om du vill ta allt på en gång eller trappa ner långsamt. Själv valde jag att tugga nikotintuggummi 4 mg, jag gick ner till 2 mg efter 4 månader och nu när jag varit rökfri 6 månader så tar jag endast 1 st per dag. Jag har satt 1 sept som stoppdatum och det kommer jag att klara. Men som sagt det är så olika vad man står ut med. Lycka till.


Hej Amanda, jag lyckades hålla mig rökfri i tre år innan jag dumt nog började igen. Nu är jag redo att sluta igen efter 8 månaders pendlande med rök- och ickerök perioder. Rekommenderar dig att läsa boken äntligen icke rökare, skriven av allen carr, han vänder på hela kakan och hjälper verkligen en att sluta utan några som helst nikotinhjälpmedel. Lycka till från en äntligen icke-rökare


Amanda, gör som du själv känner för. Har också läst boken av Allan Carr.Den var verkligen bra. Jag slutade röka för 4 dagar sedan. Men med hjälp av nikotintabletter. Observera jag har rökt i minst 30 år. Tänkte också först sluta utan något hjälpmedel. Men tänker ,en sak i taget. Hellre nikotinersättning än cigaretter. Detta med nikotin hjälpmedel kan man faktiskt trappa ner på senere. Allt handlar inte bara om att sluta med cigaretten, nikotinet. Snus eller vad det kan vara. En sida som är otroligt viktigt är den psykologiska. För mig fungerar det bättre att den biten fungerar först. Nu är jag inne på min fjärde dag. Idag är första dagen som jag tycker att mat är gott igen. kaffe m.m. Tänker på ett annat sätt. Vad är det som gjorde att jag inte längre tycktes vilja ha mat eller kaffe. lusten att göra saker. Jo, jag ass. allt detta med en cigg, så klart. Men nu tänker jag annorlunda. Detta tar lite tid att lära sig att kunna tänka om och att kunna tänka. Vadå, jag är ju ingen rökare. Pröva dig fram ! Kämpa på, för det kommer jag att göra.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons