Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Könssjukdomar

Ungas idéer ska stoppa könssjukdomar

Annons

Svenska landsting söker ett 60-tal personer mellan 18 och 35 år som vill vara med och spåna fram id&eacuteer om hur man ska hitta nya metoder för att förhindra och minska spridningen av könssjukdomar.

Det 60-talet personer som vill vara med och ta fram nya id&eacuteer kommer samlas till ett Innovation Camp i Linköping i oktober. Hel&eacutene Christensson, STI-samordnare vid Landstinget i Kalmar län har goda förhoppningar inför detta.

– Vi ser Innovation Camp som en möjlighet att testa något helt nytt och ta hjälp av unga människor som kan ge oss nya synsätt och lösningar på befintliga problem. Vi tror att det samtidigt blir ett kreativt, innehållsrikt och roligt dygn för deltagarna, säger Hel&eacutene Christensson i ett pressmeddelande.

Det är Landstinget Sörmland, Örebro läns landsting, Landstinget i Östergötland, Landstinget i Jönköpings län, Landstinget Kronoberg, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Blekinge och Region Halland, som ligger bakom Innovation Camp. Dessa landsting ingår nämligen i kunskapsnätverket Adlongruppen, som jobbar med frågor som rör sexuell hälsa och det är denna grupp som arrangerar Innovation Camp, skriver Dagens Medicin.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons