Nyhet | Könssjukdomar

Ungas idéer ska stoppa könssjukdomar

Annons
Annons
Annons

Svenska landsting söker ett 60-tal personer mellan 18 och 35 år som vill vara med och spåna fram id&eacuteer om hur man ska hitta nya metoder för att förhindra och minska spridningen av könssjukdomar.

Det 60-talet personer som vill vara med och ta fram nya id&eacuteer kommer samlas till ett Innovation Camp i Linköping i oktober. Hel&eacutene Christensson, STI-samordnare vid Landstinget i Kalmar län har goda förhoppningar inför detta.

– Vi ser Innovation Camp som en möjlighet att testa något helt nytt och ta hjälp av unga människor som kan ge oss nya synsätt och lösningar på befintliga problem. Vi tror att det samtidigt blir ett kreativt, innehållsrikt och roligt dygn för deltagarna, säger Hel&eacutene Christensson i ett pressmeddelande.

Det är Landstinget Sörmland, Örebro läns landsting, Landstinget i Östergötland, Landstinget i Jönköpings län, Landstinget Kronoberg, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Blekinge och Region Halland, som ligger bakom Innovation Camp. Dessa landsting ingår nämligen i kunskapsnätverket Adlongruppen, som jobbar med frågor som rör sexuell hälsa och det är denna grupp som arrangerar Innovation Camp, skriver Dagens Medicin.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons