Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Könssjukdomar

Klamydiafallen ökar under hösten

Annons

Med hösten ökar antalet fall av klamydia, och det är en trend som håller i sig år efter år, skriver tidningen Metro. I samband med hösten och då hundratusentals studenter återvänder till skolorna blir det fler som träffar nya sexpartners och som kanske slarvar med preventivmedel.
– Skolor och universitet startar igen efter sommaren och det skapas nya kontakter. Sedan har väl en del haft sexuella förbindelser på sommaren, säger Jens Boman, smittskyddsläkare inom Region Skåne, till tidningen.

Enligt en sammanställning som Smittskydd Stockholm gjort&nbspmärks en klar ökning av antalet klamydiafall&nbspfrån slutet av augusti fram till oktober. Och detta är en trend som sett likadan ut under hela 2000-talet. Ifjol rapporterades 2 609 fall av klamydia i juli. I september samma år hade den siffran stigit till 3 849, vilket är en ökning med 40 procent.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons