Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Netdoktor lanserar nytt område om ADHD

Annons

ADHD har under de senaste tio åren kommit att bli ett välomnämnt begrepp inom såväl media, skolor som på arbetsplatser. Men på grund av bristande information om vad diagnosen konkret innebär förknippas ADHD ofta med en hyperaktiv pojke i tioårsåldern. Med anledning av detta lanserar Netdoktor nu, i samarbete med Riksförbundet Attention, ett område som tar upp allt du behöver veta om ADHD.

I dag har ungefär var tjugonde svensk ADHD som påverkar deras vardagsliv. Netdoktors expert inom ämnet ADHD, Kerstin Malmberg, har jobbat med utredning och behandling av barn med neuropsykiatriska funktionshinder i ungefär 20 års tid. Hon berättar för Netdoktor att det ökade antalet diagnostiserade ADHD-fall med största sannolikhet inte beror på en ökad förekomst, utan hon tror snarare att det grundar sig i att föräldrar, lärare och läkare blivit bättre på att känna igen symtomen.
– I dag uppmärksammar man de barn som kan behöva lite extra stöd på ett helt annat sätt än vad man gjorde för några år sedan. Ökad kunskap bland föräldrar och lärare leder till att man utreder och kan förstå barnen bättre, säger Kerstin Malmberg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.