Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Del av Folktandvården blir privat


Publicerad den: 2008-10-14

Annons

Nästan 10 procent av Folktandvården i Stockholm ska privata bolag få köpa loss. Landstingsmajoriteten tycker att det kommer bli bättre för patienterna medan oppositionen anser att det blir ett dråpslag mot den offentliga tandvården. – Syftet är att säkerställa bra vård för patienterna. Då tror vi på en konkurrens på lika villkor, privat eller offentlig drift är inte avgörande, säger fp-landstingrådet Maria Wallhager. – Enda motivet för att stycka upp offentlig vård är att privata bolag ska ta sig in och göra vinst. Det blir de mest framgångsrika delarna som försvinner och det slår undan benen för Folktandvården, säger oppositionslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s).

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2018-12-6 13:30 (5 år sen)

    ett mer obsolet och otidsenligt förslag är svårt att tänka sig -att ödelägga en utmärkt organisation för vårdindustrins vinstberoende

    privatisera landstingpolitikerna istället så slipper vi dem


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons